Ειδήσεις

Μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση του Τμήματος Ξύλου & Επίπλου


Στις 10/11/2017 πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου στην Καρδίτσα, από τα στελέχη της εταιρείας ALUMIL: τον κ. Ευάγγελο Λυρούδια, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, την κα Ιωάννα Ράλλη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και τον κ. Ζήση Ζώτο. Μηχανολόγο Μηχανικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, παρουσιάστηκαν τόσο το νέο προϊόν της εταιρείας, το WOODEE (μίξη 60% από ξύλο και 40% από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο HDPE), καθώς κι αλλά προϊόντα και συστήματα της εταιρείας. Η εταιρεία απηύθυνε επίσης ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή του Τμήματος σε δύο (2) πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό ενός παιδικού σταθμού και τη διαμόρφωση υπαίθριων κατασκευών σε δημοτική έκταση μεγάλου Δήμου της Αττικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 150 περίπου καθηγητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου, αρχιτεκτόνων της Θεσσαλίας κά. Όλοι οι συμμετέχοντες διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, ενώ στο τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το πλούσιο γεύμα, προσφορά της ALUMIL!

Την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της εκδήλωσης αυτής είχαν ο κ. Ευάγγελος Λυρούδιας, αρχιτέκτων μηχανικός και σύμβουλος της ALUMILκαι ο καθηγητής του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της όλης προσπάθειας. Ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή είχαν οι καθηγητές του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε.: Γεώργιος Νταλός, Σκαρβέλης Μιχάλης, Καραγεώργος Αντώνιος, Καραγκούνη Γλυκερία, Μαντάνης Γεώργιος, Ντιντάκης Ιωάννης, Αθανάσιος Μακρής, Κων/νος Νινίκας, Αικατερίνη Ράμμου κά, καθώς και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΑΠΘ Μάριος Τρίγκας.

Στα στελέχη της ALUMILέγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. και επίδειξη του υπερσύγχρονου εξοπλισμού του, που μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και του Τμήματος.

Από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της εκδήλωσης αυτής, εκφράστηκε η κοινή βούληση πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης μεταξύ των καθηγητών του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. και της διοίκησης της ALUMIL με τη συμμετοχή φυσικά και των προαναφερομένων στελεχών της μέσα στον Ιανουάριο του 2018, στα κεντρικά γραφεία της ALUMIL στη Θεσσαλονίκη ή στο εργοστάσιο στο Κικλίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη ημέρα το Σάββατο 11/11/2017 σε αντίστοιχη εκδήλωση της εταιρείας ALUMULπου πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα σε Αρχιτέκτονες Μηχανικούς της Θεσσαλίας, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι Καθηγητές του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. Ιωάννης Παπαδόπουλος και Γεώργιος Νταλός. Ο κ. Λυρούδιας εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Τμήμα Σ.Τ.Ξ.Ε. τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό του και ιδιαίτερα για το ανθρώπινο δυναμικό του!

Με βάση τα παραπάνω διαφαίνονται πολύ καλές οι προοπτικές ανάπτυξης συνεργιών μεταξύ της εταιρείας ALUMILκαι των φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. σε τομείς, όπως:

  • Συμμετοχή καθηγητών, αποφοίτων και φοιτητών του Τμήματος ΣΤΞΕ σε διαγωνισμούς δημιουργίας πρωτότυπων κατασκευαστικών σχεδίων για το νέο υλικό της ALUMIL με την εμπορική ονομασία WOODEE, με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας του υλικού σε χρήσεις όπως: παγκάκια, κιόσκια, στάσεις λεωφορείων, παιδικές χαρές, καλάθια απορριμμάτων, έπιπλα μπάνιου, πόμολα για ειδικά κουφώματα κλπ.
  • Τεχνική υποστήριξη σε θέματα ποιοτικών ελέγχων και πιστοποιήσεων με την αξιοποίηση του εξοπλισμού του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε.
  • Διαρκής συνεργασία σε θέματα βιομηχανικού σχεδιασμού με μέλη Επιστημονικού Προσωπικού του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. με την εξειδίκευση αυτή.
  • Συνεργασία στην υποβολή ερευνητικών προτάσεων σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.
  • Πρακτική άσκηση φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου.
  • Απασχόληση αποφοίτων προπτυχιακού & μεταπτυχιακού προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλουκά

Εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Λυρούδια Ευάγγελο, τα στελέχη της εταιρείας ALUMILΙωάννα Ράλλη, αρχιτέκτονα μηχανικό, τον κ. Ζήση Ζώτο, Μηχανολόγο Μηχανικό, αλλά και τη διοίκηση της ALUMIL για την πρωτοβουλία τους για ανάπτυξη συνεργασιών με το Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου και ιδιαίτερα για τα κίνητρα και την παρακίνηση των φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος για ανάπτυξη νέων δημιουργιών!

Ιωάννης Παπαδόπουλος

Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δ/ντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΠΚΜ-ΠΡΟΞΥ

Προηγούμενο άρθρο Ημέρα Πρόληψης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διαβήτη
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα