Ειδήσεις

Μια βροχή θα μας σώσει!


Απροετοίμαστο βρήκε το Δήμο Μουζακίου η κακοκαιρία. Οι δρόμοι δεν διακρίνονται από τον πάγο και η διέλευση είναι επικίνδυνη τόσο από πεζούς όσο κι από οδηγούς. Πληροφορίες θέλουν τον Δήμο να ζητά την προμήθεια αλατιού από τη Θεσσαλονίκη και τρέχει να προλάβει τις διαδικασίες ανάθεσης. Δεύτερη μέρα μετά τη σφοδρή χιονόπτωση και οι δρόμοι είναι αδιάβατοι ,όπως και τα πεζοδρόμια. Κι ενώ ο περιφερειακός δρόμος της πόλης είναι καθαρός ,όπως και ο δρόμος Τρίκαλα –Καρδίτσα που περνάει έξω από το Αγναντερό, η κατάσταση στους εσωτερικούς δρόμους στα χωριά είναι δραματική καθώς όχι μόνο να διέλθεις αλλά ούτε να παρκάρεις μπορείς ,ούτε να βαδίσεις. Στο Αγναντερό ξέχασαν να αποχιονίσουν το δρόμο μπροστά από το Ιατρείο.

Στο Φανάρι ο κεντρικός δρόμος είναι αδιάβατος κατηφορικός και παγωμένος . Στα ορεινά χωριά του Μουζακίου υπάρχουν ακόμη και σήμερα στάβλοι αποκλεισμένοι. Είναι λυπηρό το φαινόμενο ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση έκτακτης ανάγκης  να εξυπηρετούνται ρουσφετολογικά δημότες ,για ψηφοθηρικούς λόγους. Βρήκε την ευκαιρία ο Δήμαρχος να αναθέσει το κονδύλι  για τους αποχιονισμούς των 100000 ευρώ και να σκορπίσει τα χρήματα σε μικρο αναθέσεις κάτω των 5000 ευρώ για να αποφύγει τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου . Μίσθωσε  25 ιδιωτικά μηχανήματα  με 40 -45 ευρώ την ώρα ,κι ενώ αναλογούν ένα μηχάνημα ανά τοπική κοινότητα   η κατάσταση παραμένει τραγική.

Όσο και να καθαρίζουν επιφανειακά τους δρόμους από το χιόνι ,παραμένει ένα στρώμα πάγου που μόνο με αλάτι μπορεί να λιώσει και να στεγνώσει τη μέρα .Όμως εμείς περιμένουμε τον ΉΛΙΟ και την ΒΡΟΧΗ  να μας λύσει το πρόβλημα. Πέραν όλων αυτών δίνουν και οδηγίες στους δημότες να μην μετακινούνται ,δηλαδή να κάνουν αναγκαστικές διακοπές, να αφήσουν τα ζώα και την περιουσία τους αβοήθητα ,να εγκαταλείψουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες  που  θα πρέπει να βάζουν και να βγάζουν αναλόγως αν κινούνται σε καθαρό ή μη δρόμο ,ειδάλλως να καταστρέψουν να λάστιχα και τα οχήματά τους .

Η επαρχιακή οδός Μουζακίου-Λαζαρίνας –Μεγ.Καλύβια –Τρίκαλα είναι κλειστή εδώ και τρεις ημέρες .Είναι δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας για όσους μετακινούνται από και προς Τρίκαλα και Λάρισα . Δυστυχώς ο Δήμαρχος Μουζακίου , ο Περιφερειάρχης  και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας  ψεύδονταν όταν έλεγαν πως όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί. Αποτέλεσμα από το Σάββατο που μας πέρασε μέχρι σήμερα ειδικά στο τμήμα από Μουζάκι έως Λαζαρίνα να έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα ,ανάμεσά τους και μια γιατρός που πήγαινε στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου , ευτυχώς μόνο με σοβαρές υλικές ζημιές.

Είμαστε στο 2017 κι όμως αντιμετωπίζουμε έναν χιονιά όπως και το 1987. Εδώ και τριάντα ολόκληρα χρόνια το χιόνι μας παραλύει επί μέρες και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά από κατάγματα που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Όσο και να προσπαθούν από τα ΜΜΕ να εμφανίσουν ελεγχόμενη την κατάσταση ,οι πολίτες βιώνουν τον κίνδυνο  και την ανασφάλεια στις μετακινήσεις και στην καθημερινότητά τους . Προς τους Περιφερειάρχες, αντι περιφερειάρχες, Δημάρχους και  Αντιδημάρχους : Το θέμα δεν ενδείκνυται για πολιτική εκμετάλλευση κι ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια κατά μέρος. Χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια εκεί που υπάρχει πρόβλημα κι όχι να γυρίζουμε με το υπηρεσιακό τζιπ στις καφετέρειες .

Για την αντιπολίτευση του Δήμου Μουζακίου

Παρασκευή Ντούρβα

Προηγούμενο άρθρο Εφημερίες φαρμακείων Καρδίτσας για τον Ιανουάριο
Επόμενο άρθρο Οι θεομηνίες απαιτούν συνεργασία και όχι στείρα αντιπολίτευση και μικροπροσωπικές σκοπιμότητες