Μια γροθιά οι Θεσσαλοί φορείς κατά τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος


Εδώ και 4,5 χρόνια στις σκληρές και απάνθρωπες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, πολιτικές που έχουν δημιουργήσει στη χώρα μας μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

1.500.000 άνεργοι, είναι κάτω και στα όρια της φτώχειας , πλήρη απορρύθμιση και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μισθοί, ημερομίσθια και συντάξεις συνέχεια στη κλίνη του Προκρούστη, η πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης έχει γίνει πλέον πολυτέλεια για μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών, ενώ μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να είναι τα μόνιμα και νόμιμα φορολογικά υποζύγια που σηκώνουν το δυσβάσταχτο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κοινωνικά αγαθά όπως η Υγεία και η Παιδεία διαλύονται με απώτερο στόχο να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα ενώ το κράτος Πρόνοιας έχει γίνει πλέον κράτος φιλανθρωπίας.

Ο Δημόσιος πλούτος και οι επιχειρήσεις στρατηγικού συμφέροντος

( ΔΕΚΟ) ξεπουλιούνται αντί πινακίου φακής, με τελευταίο παράδειγμα την μικρή ΔΕΗ που την τελειώσανε τις προηγούμενες ημέρες με διαδικασίες Φαστ- Τρακ.

Τα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι καθημερινό φαινόμενο σε μια στεγνή από ρευστότητα αγορά και σαν να μην φτάνει αυτό μεθοδεύουν την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου για να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες αλυσίδες και τις πολυεθνικές, αδιαφορώντας αν με αυτό βάζουν την ταφόπλακα στις μικροεπιχειρήσεις του εμπορίου αλλά και στις ζωές των εργαζομένων που ασχολούνται σ’ αυτές.

Αφού η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ έχει ισοπεδώσει τα πάντα, σ’ αυτή την χώρα προσπαθεί τώρα να στραγγαλίσει τα συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Παρά τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ευθύνες των συνδικάτων, είναι τα μόνα που αντιστέκονται και δίνουν ένα συνεχή αγώνα ανατροπής αυτών των πολιτικών.

Αυτό δεν το θέλουν και θέλουν μέσα από Νομοσχέδιο να καταργήσουν το δικαίωμα της απεργίας με την επαναφορά του ΛΟΚ – ΑΟΥΤ, να στραγγαλίσουν οικονομικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να περιορίσουν με διάφορους τρόπους τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Θέλουν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Τους στέλνουμε το μήνυμα και να το λάβουν σοβαρά υπόψη  ότι αυτές οι ενέργειες είναι για μας αιτία πολέμου που δυναμώνουν και άλλο τον αγώνα μας και την δράση μας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που καταστρέφουν και εξαθλιώνουν την Ελληνική Κοινωνία.

Σας ενημερώνω ότι:

Τα Δ.Σ των Εργατικών Κέντρων, των Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συλλόγων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα της Θεσσαλίας υπογράφουμε κοινό ψήφισμα όπου εκφράζουμε την οργή μας και την κάθετη αντίθεσή μας για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να στραγγαλίσει και να διαλύσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Το ψήφισμα αυτό θα το κοινοποιήσουμε προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά αλλά και προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση.

 

Προηγούμενο άρθρο Τα ιδιαίτερα δώρα του Μεσογαίας στον νέο Θεσσαλιώτιδος
Επόμενο άρθρο Στη «στενή» 56χρονος για υπεξαίρεση