Ειδήσεις

Μια εικόνα από τη Χριστουγεννιάτικη Καρδίτσα


Η Καρδίτσα στολίστηκε όμορφα και αποπνέει ζεστασιά. Σε αυτό συνέλαβε και η κυρία  Αθανασίου Μπακαλάκου, καθώς και φέτος έδωσε μια άλλη εικόνα στις βιτρίνες των καταστημάτων, ζωγραφίζοντάς τες και μεταφέροντας με αυτό το τρόπο το εορταστικό πνεύμα.

Δείγμα της εικόνας της πόλης μεταφέρουμε, παραθέτοντας τη δουλειά που έχει γίνει στην Κουμουνδούρου 29. Η δημιουργία έγινε κατόπιν συνεννόησης των επιχειρηματιών της γειτονιάς, οι οποίοι ζήτησαν να υπάρχει μια ιστορία που να αποτυπώνεται εικαστικά και να συνδέει τα μαγαζιά.

Έτσι, η ιστορία του Αϊ Βασίλη ξεκινάει από τα Ελτά Currier, όπου ο Αϊ Βασίλης παραλαμβάνει και διαβάζει τα γράμματα των παιδιών. Έπειτα φορτώνει το σάκο του και φεύγει για να κάνει τις διανομές. Εκεί, έρχεται η βοήθεια του τμήματος μηχανολογίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι με τους εκσκαφείς τους ανοίγουν τον δρόμο από το χιόνι για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση του Άγιου Βασίλη. Δίπλα ακριβώς είναι το κατάστημα του κυρίου Ράικου που εξασφαλίζει ένα ζεστό σπίτι. Αυτή είναι και η εικόνα που φιλοτέχνησε η ζωγράφος, ένα ζεστό σπίτι, που περιμένει τον Άγιο Βασίλη. Το 4ο κατάστημα είναι το Ταψάκι  που προσφέρει μικρογεύματα και εκλεκτό καφέ. Εκεί κάνει το διάλειμμά του ο Άγιος Βασίλης, πίνοντας έναν δυνατό καφέ που θα του δώσει την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Πήρατε μια μικρή ιδέα του εορταστικού κλίματος της πόλης. Ακόμη και αν δεν έχετε σκοπό να ψωνίσετε, βγείτε μια βόλτα και απολαύστε τα στολισμένα μαγαζιά. Χρειάζεται να πάμε κόντρα στην ψυχολογία που μας δημιουργεί το όχι και τόσο παχυλό πορτοφόλι. Το μυαλό έχει ανάγκη από όμορφες εικόνες και η Καρδίτσα, ειδικά τώρα τις γιορτές, προσφέρει απλόχερα τέτοιες εικόνες.

 

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση κάδων συλλογής γυαλιού στον Δήμο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση με θέμα: Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση