Μια καρποφόρος χρονιά για το Ωδείο Ευθυμιάδη


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία   τις περασμένες  ημέρες οι  ετήσιες προαγωγικές  εξετάσεις των σπουδαστών του αναγνωρισμένου από `    το κράτος ΄΄ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ΄΄,  για το σχολικό έτος 2013 – 2014, καθώς επίσης και με τις επιδείξεις των σπουδαστών του Ωδείου ανά κύκλο οργάνων.

            Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα όργανα, στη θεωρία και στο σολφέζ και  διενεργήθηκαν   ενώπιον των Εξεταστικών Επιτροπών του Ωδείου, γραπτά και προφορικά. Εξεταστικές επιτροπές καθηγητών του Ωδείου υπό την προεδρία του καλλιτεχνικού Διευθυντή Νίκου Ευθυμιάδη, εξέτασαν τους σπουδαστές του Ωδείου, προκειμένου να προαχθούν στην επόμενη τάξη.

            Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο (βιολί, κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, ντραμς, μπουζούκι, ηλεκτρικό μπάσο, γκάιντα, καβάλι, μουσική τεχνολογία, τραγούδι, βυζαντινή μουσική, κλαρίνο κ.τ.λ.), καθώς και στα υποχρεωτικά μαθήματα (σολφέζ, ιστορία, μορφολογία, οργανογνωσία, πρίμα βίστα, ακουστικά, μουσικοθεραπεία κ.τ.λ.).

            Επίσης ολοκληρώθηκαν και οι επιδείξεις στα όργανα στην αίθουσα «ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ» του Ωδείου.

            Ανά κατηγορία μουσικών οργάνων, έγχορδα – πνευστά – κρουστά, πραγματοποιήθηκαν οι επιδείξεις των σπουδαστών είτε ατομικά είτε ομαδικά.

            Την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ στις 9 μ.μ. θα γίνει συναυλία των σπουδαστών της Σχολής Εγχόρδων, καθώς και της ηλεκτρικής κιθάρας και του ηλεκτρικού μπάσου  και την Παρασκευή συναυλία των σπουδαστών της Σχολής πνευστών – κρουστών, καθώς και της βυζαντινής, μονωδίας.

            Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης κλείνει μία ακόμη πλούσια σχολική χρονιά προσφοράς στην Εκπαίδευση, στην Τέχνη και στον Πολιτισμό του Νομού  Καρδίτσας.

            Το Ωδείο θα λειτουργήσει και τους θερινούς μήνες για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα εξακολουθεί πάντοτε να λειτουργεί και το Κοινωνικό Ωδείο για οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης συμμετέχει οργανωτικά και καλλιτεχνικά αυτές τις μέρες στη διοργάνωση του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που υλοποιείται από 10 έως 19 Ιουλίου 2014 στην πόλη μας, καθώς και στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας που γίνεται στο HOTELNEVROSτης λίμνης Πλαστήρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Μπ. Παπαδόπουλος: Το Ιατρείο Ρεντίνας ολοκληρώθηκε. Τους γιατρούς περιμένουν τα χωριά μας
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία Καραϊσκάκεια και Καραϊσκάκειος Δρόμος