Ειδήσεις

Μια Πλατφόρμα Διάγνωσης της Φυματίωσης


Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iGEMThessaly, αναχωρεί σε λίγες ημέρες για τη Βοστώνη της Αμερικής ώστε να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας στον κόσμο.Η ομάδα των 10 φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα παρουσιάσει το ερευνητικό έργο με τίτλο «ODYSSEE: amodular platform for field diagnosis o Tuberculosis» που αφορά στη δημιουργία ενός τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης.

Λίγες μόνο ημέρες πριν την αναχώρησή της για το συνέδριο του διαγωνισμού,GiantJamboree, η ομάδα παρουσιάζει την ερευνητική της πρόταση στο Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας μέσα από την εκδήλωση «MeetODYSSEE». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 14:00, στην Αίθουσα 1 του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος της ομάδας είναι να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις για το «ODYSSEE» ώστε να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η iGEMThessaly αναχωρεί για την Αμερική στις 30 Οκτωβρίου. Συνοδοιπόροι και μεγάλοι υποστηρικτές καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού είναι η ελληνική ερευνητική υποδομή για τη Συνθετική Βιολογία, OmicEngine και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).Λίγες μέρες λοιπόν πριν την αναχώρησή της, με ιδιαίτερη τιμή η ομάδα, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «MeetODYSSEE», που θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Παρασκευή 25/10 στις 14:00.

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ: Ο Γ.Γ. του ΥΠΕΝ Ευ. Μπακογιάννης μίλησε για τα τοπικά χωρικά σχέδια
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου με μουσικούς της πόλης