Ειδήσεις

Μια χάρτινη σακούλα στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Ξεκίνησε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η τέταρτη εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας,  που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της Δευτέρας ήταν «μια χάρτινη σακούλα»!!!.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά ήρθαν έχοντας στο χέρι, όλα από μία χάρτινη σακούλα. Ήρθαν όμως και 2-3 εμφανώς στεναχωρημένα γιατί δεν είχαν σακούλα μαζί τους. Κανένα πρόβλημα, ανοίξαμε το βιβλίο «πώς να κάνεις τα πάντα και να μη βαριέσαι ποτέ» του John Woodward από τις εκδόσεις Πατάκη, στη σελίδα 82 και με φύλλα από τοπικές εφημερίδες (για να υπάρχει το τοπικό χρώμα επάνω τους) φτιάξαμε όμορφες χάρτινες σακούλες!!!

Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν με χαρτόκουτα ένα μικρό κουκλοθέατρο κι έπαιξαν τις ιστορίες τους, με ήρωες τις χάρτινες σακούλες που είχαν μετατρέψει σε κούκλες  κουκλοθέατρου.

Κάποια άλλα έκαναν τις σακούλες τους μάσκες κι έγιναν τα ίδια κούκλες!!! Με σκηνή το παράθυρο της βιβλιοθήκης έπαιξαν ιστορίες από μύθους του Αισώπου, όπως η αλεπού, ο κόρακας και το τυρί, ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας, ο λαγός και η χελώνα και πολλά άλλα, κάνοντάς τα να γελάσουν και να διασκεδάσουν αφάνταστα!!!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα χαρτάκι που έψαχνε να βρει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.
Χαρτοπετσέτα! είπε η μαμά του, θα στολίζεις το τραπέζι.

Χαρτόκουτο, παιδί μου είπε ο μπαμπάς….Χαρτονόμισμα, χαρτοπόλεμος.
Όμως, το χαρτάκι έκανε μια ευχή και έγινε ένας όμορφος χαρταετός!!!

Με αφορμή τα βιβλία της Αντιγόνης Παρούση & του Αλέξη Κυριτσόπουλου, κατασκευάστηκαν σήμερα στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Φανουρίου πολύχρωμες χαρτοσακούλες που μεταμορφώθηκαν σε πουλιά και σε μια σκηνή Ινδιάνων…

Τη Τρίτη 12 του Ιούλη,  οι δράσεις συνεχίζονται με θέμα «κουμπιά», στις παιδικές βιβλιοθήκες  «Παυσιλύπου» και συνοικιών «Αγίου Νικολάου» και «Λάκας Μαντζάρα» .

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από τον Μπαλταντζή για τα έργα του Δ. Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Γιορτή λήξης πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου της Χριστιανικής Αγωγής στην Κερασιά