Μια χιουμοριστική εκδοχή των εκλογών στο Δήμο Αργιθέας


Ο Νίκος Γραμμένος μας έστειλε τα παρακάτω εκλογικά και μετεκλογικά του δήμου Αργιθέας με πολλές εκλογικές λεπτομέρειες (που μπορεί στους αριθμούς να μην είναι ακριβή) αλλά «Γραμμένα» από χιουμοριστική οπτική γωνία.

Στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές Μαΐου 2014 νέος Δήμαρχος στην Αργιθέα εκλέχτηκε ο Λάμπρος Τσιβόλας, από το Λεοντίτο, με ποσοστό 60,37%.Αντίπαλός του ο Γεώργιος Χασιώτης, από το Ανθηρό, με ποσοστό 39,63%.

Η εκλογική εικόνα σε ψήφους και έδρες:

Τσιβόλας Λάμπρος 1945 ψήφοι —————-           έδρες 13

Χασιώτης Γεώργιος 1277 ψήφοι—————-           έδρες 8

Αποτελέσματα κατά Δημοτική Ενότητα

                                                                   Τσιβόλας Λ.  Χασιώτης Γ.

–         Ανατολική Αργιθέα                      87,53%          12,47%

–         Αργιθέα                                         42,92%          57,08%

–         Αχελώος                                        57,60%          42,40%

 Σταλινικό το αποτέλεσμα στην Ανατολική Αργιθέα. – Ψήφισαν 803 άτομα λιγότερα από τις προηγούμενες εκλογές αν και οι ψηφοφόροι ήταν περισσότεροι κατά 187 με σύνολο εγγεγραμμένων 8157. Άλλον έναν…… ΔΗΜΑΡΧΟ έβγαζε η αποχή!

–     Η διαφορά των συνδυασμών ήταν 668 ψήφοι, ενώ την προηγούμενη 67 ψήφοι

–     Η αποχή έφτασε το 60% περίπου, από 49% που ήταν την προηγούμενη.

–     Κανένα άκυρο και λευκό ψηφοδέλτιο δεν υπήρχε στα Κουμπουριανά, Πετροχώρι, Στεφανιάδα, Φουνττωτό, Ελληνικά, Μεσοβούνι και Μάραθο (καλή δουλειά).

Τα μεγαλύτερα ποσοστά του συνδυασμού του Λ. Τσιβόλα

Δροσάτο 100%, Λεοντίτο 97%, Φουντωτό 94%, Βλάσι 91%, Πετρίλο 90,5%, Αργύρι 84%, Μεσοβούνι 81%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά του συνδυασμού του Γ. Χασιώτη

Ελληνικά 86,6 %, Καληκώμη 80 %

_ Ο συνδυασμός ΧΑΣΙΩΤΗ κέρδισε στις 6 πρώην κοινότητες Ανθηρό, Πετρώτο, Καληκώμη, Ελληνικά, Αργιθέα, και Μάραθο. Ο συνδυασμός ΤΣΙΒΟΛΑ στις υπόλοιπες 14.

–    Η Ισχύς εν τη Ενώσει: Συνασπισμός Καλής Κώμης και Ελληνικών – Σύνθημά τους: Όλοι μαζί μπορούμε, αλλά με τον Ανθηριώτη υποψήφιο (όποιος και να’ ναι). Έτσι εξελέγησαν και από τα δύο Χωριά με το συνδυασμό του Γ. Χασιώτη – ο Κώστας Μπαλατσούκας από την Καλή Κώμη και ο Δημήτριος Ραμιώτης από τα Ελληνικά.

–    Ο συνδυασμός ΧΑΣΙΩΤΗ πήρε 97 ψήφους στην Καλή Κώμη και 97 ψήφους στα Ελληνικά.

–    Ο Κ. Μπαλατσούκας πήρε 93 ψήφους από Καλή Κώμη και 93 ψήφους από Ελληνικά. Ο δε Δ. Ραμιώτης πήρε 93 ψήφους από Ελληνικά και 73 ψήφους από Καλή Κώμη. Τι να’γινε; Έσπασε η γραμμή ή απλά δεν είχε τη συμπάθεια;

Σκόρπια γράμματα

Το Θερινό με μόνο 105 ψήφους εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους και μάλιστα με τον ίδιο συνδυασμό του Λ. Τσιβόλα (Γ. Κατσιάνης και η έκπληξη – Ιωάννης Κωφός).

     – Πρώτοι σε ψήφους ήρθαν ο Γ. Αργυρός (464) από τον συνδυασμό Τσιβόλα και ο Κ. Μπαλατσούκας (437) από το συνδυασμό Χασιώτη.

–    Πρώτος σε ψήφους σε ένα μόνο εκλογικό τμήμα είναι ο Παναγιώτης Ζιώγας . Πήρε στο Βλάσι 145 ψήφους και δεύτερος ο Ν. Τουραλιάς με 99 ψήφους στο ένα εκλογικό τμήμα του Πετρίλου.

–    Τους λιγότερους ψήφους πήραν η Γλυκερία Μαρούλη με το ψηφοδέλτιο του Λ. Τσιβόλα (12) και η Καλλιρόη Παππά με το συνδυασμό του Γ. Χασιώτη (12).

–    Η Ελένη Τσιάκαλου στο Τοπικό του Καταφυλλίου με το συνδυασμό του Γ. Χασιώτη και ο Κων/νος Γάτσιας στο ίδιο Τοπικό με το συνδυασμό του Λ. Τσιβόλα δεν βρήκαν ούτε τη δική τους ψήφο….(!!!!!! ;;;;;;;;).

–    Η Στυλιανή Αρκούδα πήρε λιγότερες ψήφους από το Χωριό της το Ανθηρό (93) από ότι πήρε στο Πετρίλο (117) Χωριό της μαμάς της.

–         Ο Γεώργιος Κατσιάνης πήρε περισσότερες ψήφους από το Πετρίλο (82) από ότι στο Χωριό του το Θερινό (51). Καλός γαμπρός!!! Επίσης είναι ο μόνος που πήρε όλες τις ψήφους του συνδυασμού στο Χωριό του το Θερινό (51).Οι 38 ψήφοι όμως που πήρε στο Λεοντίτο….μάλλον είναι λίγοι. Ας εξετάσει….τι ώρα ξύπνησε ο κουμπάρος του…. .

–    Ο Βασίλειος Στεργίου πήρε περισσότερες ψήφους στο Λεοντίτο (56) από ότι πήρε στο Χωριό του τη Στεφανιάδα(42).

–    Ο Βαγγέλης Αργυρός του συνδυασμού Γ. Χασιώτη πήρε περισσότερες ψήφους στην έδρα του Δήμου Αργιθέας – στο Ανθηρό (48) από ότι στο Χωριό του τα Πετρίλια (39).

Οι πιο αγαπητοί ψηφοθηρικά που πήραν τους περισσότερους σταυρούς εκτός του Χωριού τους είναι : Κώστας Μπαλατσούκας (344), Γ. Κατσιάνης (322), Βασ. Στεργίου(243), Δ. Ραμιώτης (238), Γ. Αργυρός(236) και Γ. Σακελλάρης (232).

Στο Καταφύλλι ο συνδυασμός του Λ. Τσιβόλα πήρε περισσότερες ψήφους από το συνδυασμό του Γ. Χασιώτη παρ’ ότι από εκεί ήταν ο Βασίλειος Καρανίκας –δεν κατέβηκε τελικά με το δικό του συνδυασμό αλλά συνεργάστηκε με αυτόν του Γ. Χασιώτη(92-89)

Τις τρεις ψήφους από το Λεοντίτο που δεν τον ψήφισαν ψάχνει ο Λάμπρος. Κάποιοι λένε πως τους έμπλαξαν στο Τριζόλο!!!

Τρεις πρόεδροι συλλόγων εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι από τους τέσσερις που ήταν υποψήφιοι και μάλιστα με τον ίδιο συνδυασμό του Λ. Τσιβόλα (Αθανάσιος Καραγεώργος Συλ.Αργιθεατών Αθήνας, Βασίλειος Στεργίου Συλ. Στεφανιωτών, Γ. Κατσιάνης Συλ. Θερινού). Στον ίδιο συνδυασμό «έμειναν ξεσκίπατοι» και δεν εξελέγησαν ο Βασίλειος Θεοδωράκης – Πρόεδρος Συλ. Αργιθεατών Καρδίτσας και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας Αθανάσιος Κωφός. Και οι δυο ήταν της λογικής: «Ο κόσμος μας γνωρίζει και θα μας ψηφίσει». Αμ δε. Οι εκλογές είναι εκλογές.   Ίσως υπάρχουν και άλλοι πρόεδροι που τυχόν μου διαφεύγουν. Δε γνωρίζω αν υπάρχει «ασυμβίβαστο» νομικό από μεριάς καταστατικού ή ηθικό. Οι ίδιοι το γνωρίζουν!!! Πάντως υπάρχει ζήτημα και ας προσέξουμε άμα θέλουμε αυτόνομο συλλογικό κίνημα.

– Ακόμη ψάχνονται οι υποψήφιοι εκλεγμένοι και μη (όπως γίνεται πάντα) να βρουν ποιοι ψηφοφόροι δεν τους ψήφισαν και περισσότερο ποιοι συνυποψήφιοι δεν τήρησαν τις προεκλογικές συμμαχίες και τους έριξαν. Μόνο στο πρωτοδικείο θα βρουν άκρη αν κρατούσαν οι ίδιοι……. «καταστάσεις ελέγχου».

—– Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι πήραν ψήφο από την έδρα του Δήμου, το Ανθηρό. Οι μόνοι που δεν πήραν είναι οι Αναστάσιος Τσιάκαλος από το συνδυασμό του Γ. Χασιώτη και η Ευαγγελία Καπούλα από το συνδυασμό του Λ. Τσιβόλα. ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΕΤΣΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΗΡΟΥ και αλλού-Ανατολικά έβαξαν τα κανόνια…

—– Οι λιγότεροι σύμβουλοι που εκλέγονται σε σχέση με τους ψηφοφόρους είναι στο Ανθηρό. Δύο με τον Λ. Τσιβόλα (Αρκούδα Στυλιανή και Απ. Σέμπρος) και δύο με το Γ. Χασιώτη (Βασ. Καναβός και Λάμπρος Κορλός). Γι αυτό κάποιος Ανθηριώτης, μετά το αποτέλεσμα και του αριθμού των συμβούλων που εκλέγονται, αναφώνησε με στόμφο το προελθόν από τον συνοικισμό Κούκκο και γνωστό στους Ανθηριώτες «Με ’γειά τον Π….. νύφη».

(Αν κάπου δεν συμφωνούν απόλυτα οι αριθμοί που αναφέρω σε ψήφους νομίζω ότι δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία. Πάντως δεν έχω πρόθεση να αδικήσω κάποιον)

     ΚΑΛΗ   ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ!!!

                                 ΝΙΚΟΣ Αλ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Katafylli.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Καιρός όπως...φθινόπωρο
Επόμενο άρθρο Πρόστιμα 2 εκ. € σε επιχειρήσεις της Θεσσαλίας για εικονικά τιμολόγια