Ειδήσεις

Μικρή η συμμετοχή στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ


Αρκετά μικρή υπήρξε η συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Καρδίτσας. Ο Σύλλογος καλούσε τους εργαζόμενους – μέλη του σε στάση εργασίας από τις 11. 00 το πρωί και μετά, ενώ την ίδια ξεκινούσε και η κατάληψη όλων των Δημαρχείων, όπως εξάλλου και αυτό του Δήμου Καρδίτσας. Η συμμετοχή, ωστόσο, ήταν απογοητευτική.

Όπως τονίζει, πάντως, ο Σύλλογος : «Παρά τις καθυστερήσεις επικοινωνιακής τακτικής, όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. θα καταθέσει προς ψήφιση τις επόμενες ώρες ή ημέρες το σχέδιο Νόμου για την «ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»που συμφώνησε με το κουαρτέτο των θεσμών.

Μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, «τσεκούρι» στο εφάπαξ, επανυπολογισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων!!! Και αυτά είναι λίγα από τα μέτρα-φωτιά. Σχέδιο Νόμου που μας βρίσκει ιδεολογικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά, εργασιακά αντίθετους!!!

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν στάθηκαν μπροστά στον «οδοστρωτήρα» νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια και εφαρμόζουν οι εγχώριες κυβερνήσεις. Και σε αυτόν τον αγώνα στέκονται ενωτικά και αποφασιστικά και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την απόσυρση του Νομοσχεδίου που δίνει τη χαριστική βολή στους απόμαχους της εργασίας και στερεί την ελπίδα από κάθε εργαζόμενο για μια αξιοπρεπή σύνταξη ακόμα και μετά από 40 χρόνια εργασίας ενώ την καθιστά απαγορευτική για τους νεότερους.

Μετά από έξη (6) χρόνια σκληρής μνημονιακής πολιτικής, με χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, με περικοπές μισθών και συντάξεων, με φοροεπιδρομή και ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και αντιμέτωποι με το φάσμα της εξαθλίωσης και της μιζέριας, για μια ακόμη φορά όλοι μας θα πρέπει να σταθούμε στον ύψος των περιστάσεων.

Μαζικά και αποφασιστικά για μια ακόμη φορά αντιστεκόμαστε, παλεύουμε και ανατρέπουμε τους σχεδιασμούς και τις πολιτικές που προδιαγράφουν την μοίρα μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ».
 

Προηγούμενο άρθρο 1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ από την Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής-Δυτικής Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση με θέμα την ΑΟΖ και ομιλητή τον Ν. Λυγερό