Ειδήσεις

Μνημόνιο συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων με τον ΣΒΘΣΕ


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ).

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να αναλάβουν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες, με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Επίσης να συμβάλουν από κοινού, στη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, στους εξής τομείς:

Δικτύωση, Επιμόρφωση, Πιστοποιήσεις, Εκδηλώσεις, Έρευνες-Μελέτες, συνεργασία σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα.

Σχετικά με την ΕΕΔΕ

 

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ιδρύθηκε το 1962. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει τη διάδοση, ανάπτυξη και προβολή των αρχών, των μεθόδων και της πρακτικής του σύγχρονου μάνατζμεντ. Τα Μέλη της είναι νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και φυσικά πρόσωπα, ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίων και φοιτητές.

Στο πλαίσιο της ΕΕΔΕ λειτουργούν πέντε Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται το καθένα σε εξειδικευμένες λειτουργίες του μάνατζμεντ και τέσσερις τομείς που ασχολούνται με γενικότερα θέματα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Σήμερα η ΕΕΔΕ συγκαταλέγεται στα πέντε μεγαλύτερα Management Associations παγκοσμίως σε επίπεδο Μελών και Έργου. Η Στρατηγική και η Δράση της αναπτύσσονται στους ακόλουθους βασικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Ενημέρωση, Δικτύωση, Δημιουργία εργαλείων και υποδομών, Επικοινωνία, Ευρωπαϊκά Κοινοτικά Προγράμματα και υπηρεσίες Τελικού Δικαιούχου για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων. Οι δραστηριότητες της εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα.

Τελικός στόχος της ΕΕΔΕ είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την ανάπτυξη των ανθρώπων τους. Παράλληλα στοχεύει στην προσφορά σύγχρονων ποιοτικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, ενώ προωθεί την έννοια της Αριστείας σε όλα τα επίπεδα.

 

      Σχετικά με τον ΣΒΘΣΕ

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, δημιουργήθηκε το 1966 και αποτελεί την κυριότερη συνδικαλιστική οργάνωση των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας  κι ένα δυναμικό Περιφερειακό  Σύνδεσμο  της χώρας.

Καταστατική υποχρέωση του Συνδέσμου είναι η υποστήριξη των συλλογικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αποστολή του Συνδέσμου είναι η μελέτη, προβολή, υποστήριξη και ανάπτυξη των θεμάτων που ενδιαφέρουν τη μεταποίηση – βιομηχανία.

 

Ο Σύνδεσμος αποτελεί έναν από τους εγκυρότερους φορείς παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις της εμβέλειάς του, σε θέματα:

  • Φορολογικής νομοθεσίας
  • Εργατικής & ασφαλιστικής νομοθεσίας
  • Πρόσβασης σε νέες αγορές
  • Επιχειρηματικών αποστολών & επιχειρηματικών συναντήσεων
  • Ανεύρεσης συνεργατών για επιχειρηματικές συνεργασίες
  • Ανεύρεσης συνεργατών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα
  • Προκηρύξεις διαγωνισμών
  • Εθνικών και διακρατικών προγραμμάτων

Ο Σύνδεσμος συμμετέχει από το 2008, στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο΄Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο παγκοσμίως δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης για καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Επίσης, ο Σύνδεσμος από το 1996 σε συνεργασία με την Τραπεζική Εταιρεία ALPHA BANK A.E., συνέστησαν την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑΕΔΕΠ) για την ανάληψη του Διαχειριστικού έργου των Δράσεων των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.

Η ανάπτυξη του έργου αυτού βασίζεται σε μια αξιόλογη στελεχιακή υποδομή, που έχει αποκτήσει την ανάλογη ειδίκευση στον χειρισμό θεμάτων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους του Δόλοπα