Μουσική διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας


Σε μουσική διαμαρτυρία προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι γονείς, οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, αφού πρώτα διέσχισαν όλη την πόλη παίζοντας τραγούδια και φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία προσπαθούσαν να παρακινήσουν τον κόσμο να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία τους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Γιάννης Κρανάς.

Ο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων διεκδικεί την εξασφάλιση της σίτισης των μαθητών για τη φετινή σχολική χρονιά, την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών (δεν έχει επιλυθεί πανελλαδικά), την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών με καθηγητές όλων των μουσικών ειδικοτήτων που ζήτησε το κάθε Μουσικό Σχολείο και τη δωρεάν διανομή σχολικών εγχειριδίων για τις ξένες γλώσσες και για τα μουσικά μαθήματα.

Επίσης ζητά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που αφορούν στην πιστοποίηση του οργάνου που διδάσκονται τα παιδιά, αλλά και την εφαρμογή του νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των Μουσικών Λυκείων να λαμβάνουν, κατόπιν εξετάσεων, πτυχίο ειδικό αρμονίας και πτυχίο παραδοσιακής μουσικής.

Ο κ. Κρανάς επέδωσε το παραπάνω ψήφισμα στον Αντγιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο, ο οποίος δήλωσε συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά τους και υπογράμμισε οτι θα ασκήσει όσες πιέσεις μπορεί προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να ικανοποιηθούν οι παραπάνω διεκδικήσεις.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά το 1ο Τουρνουά Μπάσκετ «Δημήτρης Κορώνης»
Επόμενο άρθρο Αυτό είναι το κορίτσι που απήγαγαν Ρομά από τα Φάρσαλα – Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ για όποιον γνωρίζει κάτι