Μπήκαν οι πρώτες ρίζες τσάι του βουνού στη Ρεντίνα – Ο Δήμος μοίρασε δωρεάν φυτά


Συνάντηση στη Ρεντίνα είχαν το πρωί της Δευτέρας 09/12/2013 το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Σοφάδων με τους παραγωγούς των κοινοτήτων Ρεντίνας, Αηδονοχωρίου, Βαθυλάκκου, Λουτροπηγής και Θραψιμίου που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλλιέργειας του φυτού « τσάι του βουνού» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Δ. Σοφάδων. Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Μπάμπης Παπαδόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τρίγκα Ηλία, τον π. Πρόεδρο Δ.Σ Κατσικάρα Λεωνίδα , τον π. Αντιδήμαρχο Ραγιά Παύλο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ Ρεντίνας Σταύρου Παύλο.

Η συνάντηση έγινε στον πειραματικό αγρό όπου καλλιεργήθηκε δοκιμαστικά το τσάι του βουνού. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί με την καθοδήγηση του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης συνέλεξαν παραφυάδες του φυτού προκειμένου να τις μεταφυτεύσουν σε δικό τους χώρο. Στόχος του Δ. Σοφάδων είναι να γίνει μια μικρή αρχή σε μια καλλιέργεια που μπορεί ν’ αποδειχτεί παραγωγική και κερδοφόρα.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων υποσχέθηκε ότι :

« το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης θα ελέγχει και θα παρακολουθεί την ανάπτυξη του φυτού δίνοντας οδηγίες όπου και όταν χρειάζεται. Με σχέδιο αλλά και υπομονή θέλουμε καταρχήν να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός ποιοτικού προϊόντος. Στη συνέχεια ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να συνδράμει με υλικοτεχνική υποδομή στην επεξεργασία αλλά και την προώθηση του προϊόντος.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, τόσο τους αιρετούς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια και στους παραγωγούς που πίστεψαν στο εγχείρημα και βάζουν πλάτη. Όλοι μαζί προσπαθούμε βήμα βήμα ν’ ανοίξουμε νέους δρόμους».

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Τσιάρα για τον νέο νόμο - πλαίσιο των συνεταιριστικών οργανώσεων
Επόμενο άρθρο Δήλωση Ταλιαδούρου: «Η επανέναρξη του Ε-65 θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας»