«Μπαράζ εκδηλώσεων» από το Πολυφωνικό Ωδείο


Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και μάλιστα άκρως επιτυχημένη για το Πολυφωνικό Ωδείο. Έτσι και οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με την γενικότερη παρουσία του Ωδείου όλη τη χρονιά !

Συγκεκριμένα οι (-5- πέντε τον αριθμό !!!) εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα από το «πάρκο της δραχμής» που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το Ωδείο με τις επιμέρους Σχολές Πιάνου, Αρμονίου, Ακορντεόν, Φλάουτου, Σαξοφώνου, Μπουζουκιού, Κλαρίνου και Λαούτου. Δύο ημέρες σε ένα πολύ όμορφο και ‘ζεστό’ χώρο που γέμισε από τους γονείς και φίλους των μαθητών.  Υπεύθυνοι καθηγητές: Κορίνα Νεστορίδου, Ελένη Γιαννοπούλου, Κατερίνα Ζάχου, Μαρίνα Κρανιά, Ηλίας Παππάς, Χριστίνα Γρηγορίου, Νίκη Διαμαντή, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Πέτρος Μπουραζάς και Δημήτρης Σκότης  και φυσικά δύο βραδιές γεμάτες διαφορετικών ειδών μουσική από τους ταλαντούχους μαθητές.

Στην επόμενη εκδήλωση, στην αίθουσα του Παυσίλυπου,  τη σκυτάλη πήραν πήραν οι μαθητές των Σχολών Βιολιού και Κιθάρας  (Ηλεκτρικής, Κλασικής και Ηλεκτρ. Μπάσου) με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Έλλη Παποπούλου, Εύα Φιλίππου, Χρήστο Διαμαντή, Γιώργο Καραδήμο και Γιάννη Γρηγορίου όπου παρουσίασαν πρόγραμμα πραγματικά υψηλών απαιτήσεων αποσπώντας το πιο ζεστό χειροκρότημα από το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο. Μικρά γκρουπάκια από Ηλεκτρικές Κιθάρες, ντουέτα και τρίο με κιθάρα – βιολί, πιάνο-κιθάρα, πιάνο-βιολί κτλ, καθώς και ένα μεγάλο και πολύ εντυπωσιακό Κιθαριστικό Σύνολο που αποτελείται από 35 περίπου σπουδαστές της Σχολής Κιθάρας καθήλωσαν τον κόσμο.

Αναμφισβήτητα αξιόλογες και ενδεικτικές του υψηλού επιπέδου μουσικής κατάρτισης των σπουδαστών του, οι (τρεις πρώτες) εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Ωδείου που αποδεικνύει περίτρανα γιατί καθιερώθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά Ωδεία με τις πολλές και μεγάλες διακρίσεις των μαθητών που εμπιστεύτηκαν τη ‘μουσική τους μόρφωση’ στο εν λόγω Ωδείο !!!

Προηγούμενο άρθρο H Ιταλίδα πιανίστρια Eloisa Cascio ερμηνεύει και μαγεύει…
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) για το δημοψήφισμα