Ειδήσεις

Μπλόκο στην πολιτική που χτυπάει μικρομεσαίους αγρότες


Η Γραμματεία Καρδίτσας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) στηρίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που βγαίνει στα μπλόκα του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της ΕΕ και της ΚΑΠ που έχει συμφωνήσει και καθορίσει, οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση και συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και μονοπωλιακών ομίλων.

Η νέα ΚΑΠ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μεθόδευση συγκέντρωσης της γης σε όσο γίνεται λιγότερα χέρια, από τις «επιδοτήσεις» θα ωφεληθούν μόνο τα αγροτοβιομηχανικά συμπλέγματα, οι νεοτσιφλικάδες, οι μεγαλοαγρότες. Οι μικρομεσαίοι αγρότες θα «απολαύσουν» από φέτος μόνο τριπλάσιες εισφορές, τρομακτική αύξηση των εξόδων τους, βαριά φορολογία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ-εγχώρια πλουτοκρατία, προωθεί πολιτικές που εξοντώνουν το ίδιο τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους.

Η Γραμματεία Καρδίτσας της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους συνάδελφους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, συνταξιούχους να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να ορθώσουν το δικό τους «μπλόκο» στην πολιτική που χτυπάει και τους ίδιους.

  • Να αντισταθούν και να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωής.
  • Να αγωνιστούν για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
  • Από κοινού με τους αγρότες να απαιτήσουμε την άμεση απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών μας προς τα ασφαλιστικά ταμεία για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ.
  • Να απαιτήσουμε να μη γίνει καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και μικρών αυτοαπασχολούμενων.
Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή της Πινακοθήκης στην έκθεση Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα