Μπ. Παπαδόπουλος: Δεύτερη καταστροφική πλημμύρα στους Σοφάδες


 Μετά τη νεροποντή της 27ης Μαΐου 2011, για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μέρες, ο Δ. Σοφάδων χτυπήθηκε από πρωτόγνωρη σε ένταση και διάρκεια καταιγίδα. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Ματαράγκα, Ερμήτσι, Κυψέλη, Πύργο Κιερίου, Μασχολούρι, Σοφάδες, Καρποχώρι, Αγία Παρασκευή αλλά και πολλά σπίτια και καταστήματα της πόλης των Σοφάδων υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την πλημμύρα που άφησε πίσω της η απογευματινή καταιγίδα της 29ης Μαΐου 2011.

 Όλος ο μηχανισμός και η δημοτική αρχή του Δήμου Σοφάδων τέθηκαν άμεσα σε λειτουργία προσπαθώντας με τις παρεμβάσεις τους να δώσουν λύσεις και να βοηθήσουν όπου υπήρχε ανάγκη βοήθειας.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Φαίνεται δυστυχώς ότι η φύση δεν είπε ακόμα την τελευταία της λέξη. Η Κυριακάτικη καταιγίδα ολοκλήρωσε μια καταστροφή που φαίνεται ότι είναι μεγάλη για πολλούς αγρότες. Ο μισός Σοφαδίτικος κάμπος έγινε λίμνη. Φοβάμαι πως τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ αυτά που φαίνονται. Δυστυχώς η καλλιεργητική περίοδος τελείωσε πρόωρα και καταστροφικά για πολλούς αγρότες.

Αυτή τη φορά δημιουργήθηκαν ζημιές και σε κατοικίες. Για όλα αυτά τα προβλήματα επικοινωνούμε ήδη με τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ανάγκες αποζημιώσεων που υπάρχουν.»

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Γ. Μαγκριώτη στην Μ. Θεοχάρη: Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας θα υλοποιήσει το ΥΠΟΜΕΔΙ
Επόμενο άρθρο Παρεμβάσεις του Ντίνου Ρόβλια στο Συμβούλιο Υπουργών για την Ανταγωνιστικότητα