Ειδήσεις

Μπ. Παπαδόπουλος: Η δημοτική αρχή Σοφάδων επιμένει να μας αλλάξει τα φώτα


Εδώ κι ένα χρόνο η δημοτική αρχή κι ο δήμαρχος προσωπικά επιδεικνύουν «ιδιαίτερο ζήλο» στη λήψη δανείου για την αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων φωτισμού με αντίστοιχους LED. Παράτησαν όλα τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τους δημότες μας και δίνουν ρέστα για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο δάνειο.

Η ανεκδιήγητη όμως προχειρότητα αλλά και η ασύγκριτη ανικανότητα που τους διακρίνει σε κάθε τους κίνηση δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη για την ορθότητα των επιλογών τους. Είναι πλέον γνωστή άλλωστε η άγνοια που τους διακατείχε όταν πέρυσι έφεραν για έγκριση  στο ΔΣ μελέτη ύψους 2,5 εκ χωρίς να ξέρουν ότι για τη λήψη ενός τόσο μεγάλου δανείου χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 18 ψήφων.

Κι αφού ναυάγησε αυτή η προσπάθεια αναγκάστηκαν τώρα να εφαρμόσουν μεθόδους Χουντίνι. Σμίκρυναν τη μελέτη «στα μέτρα που έπρεπε». Την κατέβασαν στο 1,5 εκ. ευρώ και την πέρασαν από το ΔΣ με μειοψηφία 13 ψήφων.

Και πάλι όμως δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν απ’ τον πρόχειρο εαυτό τους και να σταθούν στο ύψος της περίστασης. Όταν γύρω μας τρέχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους άνεργους, τους νέους και όλους τους συνδημότες μας, εκείνοι επιμένουν να χρεώσουν το Δήμο για «να μας αλλάξουν τα φώτα».

Το τραγικότερο όλων όμως είναι ότι η μελέτη για την κατασκευή του έργου είναι αντιγραφή αντίστοιχης μελέτης του Δ. Θάσου. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η ίδια η μελέτη όπου στην πρώτη της σελίδα που περιγράφονται ο δικαιούχος, ο τίτλος του έργου και η περιγραφή αναγράφεται ότι «κύριο αντικείμενο του παρόντος έργου αποτελεί η υλοποίηση των απαραίτητων βελτιστοποιήσεων, αναβαθμίσεων, προσαρμογών – επεκτάσεων στο υφιστάμενο δίκτυο αστικού φωτισμού του Δήμου και η λειτουργία αυτού με σκοπό την πλήρη γεωγραφική κάλυψη του Δήμου Θάσου……..»

Μπροστά σε τέτοιου είδους ταχυδακτυλουργικές μεθοδεύσεις που οδηγεί με τόση ελαφρότητα κι απερισκεψία στο φέσωμα του Δήμου για τα επόμενα δέκα χρόνια, η παράταξή μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή.

Η αποχώρησή μας ανέδειξε, εκτός των άλλων, τη γύμνια της δημοτικής αρχής η οποία αδυνατεί πλέον να πείσει ακόμα και τους δικούς της Δημοτικούς Συμβούλους και  έτρεχε την τελευταία στιγμή με τηλεφωνήματα και παρακάλια να εξασφαλίσει την απαραίτητη απαρτία των 14 Συμβούλων που απαιτείται για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Κι αντί η συνεδρίαση να αναβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος, λόγω έλλειψης απαρτίας, τελικά ξεκίνησε με 22 λεπτά καθυστέρηση απ’ την προγραμματισμένη ώρα έναρξης αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν πτοούνται από κανέναν ηθικό και νομικό φραγμό…!!!

 

 

Για τη Μείζονα Μειοψηφία του Δ. Σοφάδων

Ο επικεφαλής

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Προηγούμενο άρθρο Διαμαρτυρία για την παράλληλη στήριξη
Επόμενο άρθρο Επιστολή της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας