Ειδήσεις

Μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες η παρέλαση στην Καρδίτσα


Ούτε μισή ώρα δεν διήρκησε η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Καρδίτσα καθώς λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν αποφασίστηκε να παρελάσουν μόνον οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες από κάθε σχολείο των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης.

Αν και τελικά δεν έβρεξε, η παρέλαση έγινε έστω και περιορισμένα, ενώ εκτός από τους μαθητές συμμετείχαν επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου, ο Ερυθρός Σταυρός, οδηγοί και πρόσκοποι, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, η Ραδιολέσχη, η Ελληνική Αστυνομία και φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις (στρατονόμοι, ναυτονόμοι και αερονόμοι).

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν υπήρξε και έτσι τη θέση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ. Τιμόθεος, οι βουλευτές κ. Σπ. Λάππας και Κ. Τσιάρας και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το πρωί με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του Μουσικού Γυμνασίου Καρδίτσας κ. Σοφία Κοντού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και εκπροσώπους φορέων.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 11 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Σοφάδων τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου