Ειδήσεις

Μ. Βορίδης από την Καρδίτσα: Προτεραιότητα στις περιβαλλοντικές υποδομές


«Η Κυβέρνηση ακολουθεί με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο ένα πρόγραμμα που είχε εξαγγελθεί με κάθε λεπτομέρεια» δήλωσε από την Καρδίτσα, όπου περιόδευσε το περασμένο Σάββατο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα στα γραφεία της ΝΟΔΕ αναφέρθηκε επιγραμματικά στα σημαντικότερα έργα του ΥΠΑΑΤ όπως επίσης και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συζήτηση η οποία έχει ανοίξει αναφορικά με τους συνεταιρισμούς, ξεκαθάρισε ότι εφόσον υπάρξει δημοσιονομική δυνατότητα θα υλοποιηθεί το αγροτικό πετρέλαιο, έδωσε έμφαση στις διεπαγγελματικές οργανώσεις με στόχο να ΄΄ανοίξει΄΄ η αγορά, αλλά και στην ΚΑΠ που θα φέρει νέες ενισχύσεις.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και το αίτημά τους για κατώτατες εγγυημένες τιμές δήλωσε τα εξής: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι βρισκόμαστε σε ανοιχτές κοινωνίες, είμαστε σε μια ενιαία αγορά, την ΕΕ, και βρισκόμαστε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Κατώτατες εγγυημένες τιμές σημαίνει ή ότι θα είναι χαμηλότερες από αυτές που θα μπορούσαν κάποια στιγμή να πάρουν οι αγρότες ή θα είναι υψηλότερες και μη συμφέρουσες και επομένως θα άφηναν το προϊόν αδιάθετο. Είναι μια καταστροφική πολιτική σε μια ανοιχτή οικονομία για τους παραγωγούς».

Επίσης, ο κ. Βορίδης επεσήμανε πως η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις περιβαλλοντικές υποδομές, άρα και στα αρδευτικά έργα όπως είναι ο Αχελώος.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Νομαρχιακό τμήμα Καρδίτσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την απεργία στον ΟΤΕ
Επόμενο άρθρο Οι Ρομά Χωρίς Σύνορα έκοψαν βασιλόπιτα