Μ. Θεοχάρη: «Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις για την κατάργηση παραρτημάτων ΔΟΥ και ΙΚΑ»


 Απαντήσεις από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά και τον Αναπλ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη έλαβε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας στις ερωτήσεις που κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για το ενδεχόμενο κατάργησης των παραρτημάτων ΔΟΥ Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου και ΙΚΑ Μουζακίου και Σοφάδων.

 Ο Υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι το θέμα της αναδιοργάνωσης των Κεντρικών και Περιφερειακών Φορολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών είχε τεθεί στη διαβούλευση στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, και είχε συσταθεί Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή των κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, με έργο τη μελέτη του θέματος, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει ότι η επιλογή των Παραρτημάτων ΙΚΑ για τα οποία θα αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας τους θα γίνει με τα εξής κριτήρια:

  • – Τον αριθμό των ασφαλισμένων/δικαιούχων περίθαλψης
  • – Τον αριθμό των συναλλαγών στον τομέα των παροχών ασθένειας και στο μητρώο ασφαλισμένων κάθε Παραρτήματος
  • – Τον αριθμό εργοδοτών (κοινών επιχειρήσεων και οικοδομών)
  • – Την ύπαρξη όμορων μονάδων ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • – Την ύπαρξη ΚΕΠ του Υπ. Εσωτερικών, όπου μπορούν να εκτελεσθούν πολλές από τις εργασίες που σήμερα εκτελούνται στα παραρτήματα
  • – Τον αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων

Ο Υπουργός σημειώνει ότι μεταξύ των παραρτημάτων για τα οποία εξετάζεται η αναστολή λειτουργίας τους είναι πράγματι και τα παραρτήματα Μουζακίου και Σοφάδων, αλλά για την λήψη της οριστικής απόφασης θα συνεκτιμηθούν τόσο η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης που θεσπίζεται με τον Καλλικράτη, όσο και οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και οι τοπικές συνθήκες (συγκοινωνία, οδικό δίκτυο κλπ).

Προηγούμενο άρθρο Οικιακή κομποστοποίηση στον Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας από το Κατηχητικό της Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσας