Ειδήσεις

Νέα αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Σοφάδων


Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ Δασοχωρίου επισκέφτηκε το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κοντοβά και τον πρόεδρο της Τ.Κ Δασοχωρίου κ. Δημήτρη Σμυρνιώτη.

‘’ Η Π.Ε Καρδίτσας σε συνεργασία με τους δημάρχους, τους προέδρους των Τ.Κ και τις Τεχνικές Υπηρεσίες συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε ποτάμια στην περιοχή της αρμοδιότητάς της με στόχο την προστασία οικισμών και καλλιεργειών από πλημμυρικά φαινόμενα. Στην συγκεκριμένη περιοχή με μια εργολαβία ύψους 70.000 ευρώ πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού του ποταμού από την παρόχθια βλάστηση, αλλά και της κοίτης από φερτά υλικά, ώστε σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης τα ποτάμια να λειτουργούν ανακουφιστικά διοχετεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού προς τις εκβολές τους’’ ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Και πρόσθεσε: ‘’ Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός απλώνουν ομπρέλα προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα  για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και μέριμνα από τους καλοκαιρινούς μήνες δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ενισχύουμε έτσι και τον πρωτογενή τομέα και ταυτόχρονα προστατεύουμε το περιβάλλον. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας με υπευθυνότητα και συνέπεια’’.

Προηγούμενο άρθρο Διεθνής επιτυχία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο