Νέα επιστολή Τσιάρα στον Υπ. Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης


Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ απέστειλαν, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και άλλοι 7 προσυπογράφοντες βουλευτές της Ν.Δ.,καλώντας τον κ. Στουρνάρα να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των δανειστών την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα προ της εξίσωσης του ειδικού φόρου με το πετρέλαιο κίνησης.

Οι οκτώ βουλευτές στην επιστολή τους κάνουν λόγο για καταβαράθρωση της αγοράς καυσίμων και παταγώδη αποτυχία του συστήματος των επιδομάτων θέρμανσης. Επισημαίνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, έχει περιέλθει σε πλήρη αδυναμία αγοράς και πως η αποτυχία της υιοθέτησης του επιδόματος θέρμανσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ελάχιστα νοικοκυριά έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση. Υπογραμμίζουν πως είναι, ενδεχομένως, η τελευταία ευκαιρία να πείσουμε τους δανειστές μας ότι επαναφέροντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του φόρου επίπεδα και όλα τα νοικοκυριά θα ζεσταθούν και η αγορά καυσίμων θα ανακάμψει θεαματικά και τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν εντυπωσιακά.

Τέλος οι εν λόγω βουλευτές προτείνουν, σε περίπτωση που η πρόταση τους δεν είναι αρκετή για την τρόικα και για να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα φαινόμενα λαθρεμπορίας, να τεθεί ως εναλλακτική πρόταση η μείωση φόρου και στο πετρέλαιο κίνησης στα επίπεδα του πετρελαίου θέρμανσης και  οι απώλειες να αντισταθμιστούν με μικρό ειδικό τέλος στα οχήματα με πετρελαιοκίνηση, ανάλογα με την κυβισμό και τη χρήση τους.

Εκτός από τονΚ. Τσιάρα, την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Γ. Ορφανός, Α. Δερμεντζόπουλος, Δ. Κυριαζίδης, Γ. Κωνσταντόπουλος,Γ. Καρασμάνης,Τ. Κοψαχείλης, Θ. Λεονταρίδης.

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η ανάπλαση του Πνευματικού Κέντρου Καναλίων
Επόμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε πρόγραμμα