Νέα Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Ρόβλια για το Νοσοκομείο Καρδίτσας


Με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας επανέρχεται στα θέματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας, μεταξύ των οποίων η έλλειψη ψυχιάτρου, η υπολειτουργία της καρδιολογικής κλινικής κλπ. Το πήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θέμα: Νοσοκομείο Καρδίτσας

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχομαι στις ελλείψεις του Νοσοκομείου Καρδίτσας, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και οικονομικά αδύνατους να αναζητούν ιατρούς σε άλλους Νομούς, όπως στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και στο Βόλο!

Αναφέρομαι στην κατ’ αρχήν παντελή έλλειψη ψυχιάτρου, έλλειψη η οποία, μεταξύ άλλων, στερεί τη δυνατότητα χορήγησης των φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες ψυχιατρικούς ασθενείς, πολλοί των οποίων είναι άποροι, οι οποίοι δεν έχουν άλλο τρόπο παρά να προμηθευτούν τα φάρμακα από το Νοσοκομείο Καρδίτσας. Πολλοί εξ αυτών χρειάζονται ιατρικές γνωματεύσεις για υγειονομικές επιτροπές και επειδή δεν υπάρχει γιατρός ταλαιπωρούνται στις διάφορες υπηρεσίες.

Αναφέρομαι επίσης στην έλλειψη καρδιολόγων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική και η μονάδα εμφραγμάτων, αλλά και να μακραίνουν οι λίστες των ραντεβού για μήνες.

Χρονίζουν και τα προβλήματα των χειρουργείων, που έχουν ως αποτέλεσμα την αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και τα προβλήματα των κλινικών που έπαψαν να εφημερεύουν όλο το μήνα και τις μισές μέρες δεν εφημερεύουν ειδικευμένοι ιατροί, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να περιφέρονται στους διαδρόμους των  επειγόντων περιστατικών Νοσοκομείων άλλων Νομών.   

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Πότε θα διοριστεί ιατρός ψυχίατρος, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών;

2. Πότε θα καλυφθούν οι κενές ιατρικές θέσεις της καρδιολογικής κλινικής και των χειρουργείων;

3. Σε ότι αφορά τα άλλα κενά, πότε θα καλυφθούν αυτά;

4. Προτίθεται η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις για τα προγράμματα εφημεριών;»

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κάμπου: Χαλάσματα, ανικανότητα, εμπαιγμός
Επόμενο άρθρο Τα ψελλίσματα του κ. Βερίλλη και η πραγματικότητα