Νέα καταγγελία των συνεταιριστικών υπαλλήλων της ΕΑΣΚ


Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι για μια ακόμα φορά, και πριν την εγκατάσταση των ειδικών εκκαθαριστών στην Ένωση (εντός της επόμενης εβδομάδας, από την ενημέρωση που είχαμε από τους ίδιους) να καταγγείλουμε, για άλλη μια φορά, τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις και ενέργειες του Προέδρου του Δ.Σ. της, υπό εκκαθάριση, ΕΑΣΚ, κ. Β. Γιαννάκου που λειτουργεί αυθαίρετα, σε βάρος της ΕΑΣΚ και ειδικότερα απέναντι στον υπηρεσιακό μηχανισμό και τους εργαζόμενους, και μάλιστα υποκαθιστώντας τους.

Συγκεκριμένα, χθες, Παρασκευή 9/8 και πριν τη λήξη του ωραρίου, εμφανίστηκε επαγγελματίας κλειδαράς στο χώρο των βιομηχανιών (Οινοποιείο), και κατέστρεψε, αντικαθιστώντας με νέες, τις κλειδαριές του Οινοποιείου, «κατόπιν εντολής» του κ. Γιαννάκου (στον οποίο παραδόθηκαν τα νέα κλειδιά). Η αυθαίρετη αυτή ενέργεια του προέδρου, εγείρει σοβαρό ζήτημα, την στιγμή που δεν υπήρχε ενημέρωση, πολύ δε περισσότερο έγγραφη εντολή, προς τον υπηρεσιακό μηχανισμό.

Επειδή ακριβώς, μεσολαβεί και Σαββατοκύριακο, είμαστε υποχρεωμένοι σαν εργαζόμενοι να προειδοποιήσουμε, τις υπεύθυνες αρχές, για τον κίνδυνο που υπάρχει ή ενδεχομένως προκύψει, σε περίπτωση καταστροφών σε εγκαταστάσεις, κλοπής υλικών, εμπορευμάτων, αλλά και εγγράφων, αξιογράφων, χρημάτων κλπ. Κι αυτό, την στιγμή, που δεν έγινε καμία απογραφή, άρα ούτε παράδοση – παραλαβή των εγκαταστάσεων και εμπορευμάτων από τους αρμόδιους. Γιατί, με όλα αυτά που έγιναν και γίνονται, ακόμη και σήμερα, στην Ένωση, μπορεί να δούμε μέχρι και ανοιχτές κατηγορίες απέναντι σε κάποιους εργαζόμενους. Αυτό, δεν θα το επιτρέψουμε, σε καμιά περίπτωση να περάσει.

Ήδη, μέλη του Δ.Σ. του σωματείου μας, τιμωρήθηκαν με πρόσχημα «ανάρμοστη συμπεριφορά», «συκοφαντικά δημοσιεύματα» κά, ακόμα και με στέρηση μισθού !

Είμαστε σε επιφυλακή. Η απάντηση και η στάση των εργαζόμενων θα είναι αποφασιστική, απέναντι σε κάθε νέο μέτρο και σε αποφάσεις που παίρνονται, όχι μόνον «ερήμην» τους, αλλά πολύ περισσότερο σε βάρος των εργαζομένων, όπως οι ομαδικές απολύσεις που … θα μας κοινοποιηθούν (όπως πληροφορηθήκαμε) από βδομάδα.

Καλούμε κάθε υπεύθυνη αρχή να παρέμβει άμεσα, και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, για την προστασία της περιουσίας της Ένωσης, που είναι περιουσία όλων των αγροτών του νομού.

Καρδίτσα, Σάββατο 10/8/13

Προηγούμενο άρθρο «Επ' ανάληψη» από τη Σχολή Χορού Μ. Καραπαναγιώτη
Επόμενο άρθρο 2.181 είδη παραεμπορίου κατασχέθηκαν από Σοφάδες και Μουζάκι