Ειδήσεις

Νέα μετάλλια για τον ΣΟΑΚ Φωκιανό


Στιβαρή για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. ¨Φωκιανού¨ στο ¨Παιδικο πρωταθλημα τενις κεντρικης ελλαδος στον νομο Λαρισας 2019”

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  18-19/5/2019 στα ανοικτά  γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων, (6  GREEN SET ) του Ο.Α.Νίκαιας στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά και οι νέοι και νέες που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης, (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε  Ο.Α. Νίκαιας  υπό την αιγίδα της        Ε΄  Ένωσης  και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης  Ε.Φ.Ο.Α, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της  I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα  αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος τελικά στους αγώνες   με τρείς  (3) αθλήτριες συνολικά: κατά επιλογή:

Με τις:

  • Γραπατσά Μαρίνα, 2)Τσιακάρα Αναστασία και 3) Τσιακάρα Ίριδα.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικρές αθλήτριες  του ΣΟΑΚ Φωκιανου το Σαββατοκύριακο 18-19/5/2019 του Μαΐου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας!

Συγκεκριμένα:

Η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα, καλά φορμαρισμένη και βρισκόμενη σε καλή μέρα με το servis της (έχοντας πάνω από 9-10  άσσους σε κάθε αγώνα της) και τις επιστροφές της με πολλά winer πίσω και εμπρός ζώνης, δεν άφησε πολλά περιθώρια στην ντόπια αθλήτρια Αραμπατζή Μαργαρίτα  την οποία προσπέρασε χάνοντας μόνο ένα  game στα έξι. Η συνέχεια την βρήκε να παίζει με την πολύ αξιόλογη αθλήτρια της Στυλίδας  Κατσούρα Βικτορία, η οποία δεν κατάφερε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία της  Καρδιτσιώτισας αθλήτριας, την οποία προσπέρασε, εφαρμόζοντας την ίδια τακτική, καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι της χωρίς καμία ήττα  και το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια Τσιακάρα Αναστασία αντιμετώπισε ψύχραιμα και  νικηφόρα την πρώτη Λαρισαία  αντίπαλο της, η οποία όμως κέρδισε την επομένη αθλήτρια της Λάρισας η  οποία στον επόμενο αγώνα της κέρδισε την αθλήτρια της πόλης μας.

Έχοντας όλες οι αθλήτριες από μία ήττα και μία νίκη στο ενεργητικό τους, μεταξύ τους η αθλήτρια της πόλης  πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση (2η ) στο γκρουπάκι της καταλαμβάνοντάς το μετάλλιο της (2ης ) πρώτης Θέσης αφού καταμετρήθηκαν τα λιγότερα χαμένα  games μεταξύ των αθλητριών.

Στον Βόλο

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας , υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, διοργανώνει στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ε.Φ.Ο.Α. & της Ε΄ Ε.Σ.Α.Κ.Ε. τουρνουά τένις, σύμφωνα με τους κανονισμούς του επίσημου Προγράμματος της I.T.F. «play tennis για παιδιά και νέους –νέες  από ηλικίες 5 έως 18 χρονών, καθώς και για αγόρια –κορίτσια  Ε’-ΣΤ’  Δημοτικού και Γυμνασίου –Λυκείου.

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ανοιχτά γήπεδα, (5  GREEN SET ) του  Ο.Α. Μαγνησίας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά, που ασχολούνται με το άθλημα της αντισφαίρισης .

         Τρόπος διεξαγωγής αγώνων: Σύστημα Round robin (όλοι με όλους) σε group 4 η 5 (ή 6 ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις 5) αθλητών.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανος θα λάβει μέρος στους αγώνες με εννέα (09) αθλητές-τριες συνολικά:  δύο ( 2 ) αθλητές και επτά  ( 7 ) αθλήτριες κατά επιλογή του προπονητή τους.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Τσεκούρα Ευάγγελο .

Και με τις:

  • Γραπατσά Μαρίνα, 2) Μπούσδρα Βασιλική, 3) Τσιακάρα Αναστασία, 4)  Ζούμπου Βασιλική,  5) Τσιακάρα Ίριδα, 6) Μπούτα Βασιλεία & 7) Συροπούλου Κωνσταντίνα.

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους  

κ .Θωμάς Γραπατσάς.

Ο  Σ.Ο.Α.Κaρδιτσας. ¨Φωκιανος¨, πρωτεργάτης του Καρδιτσιώτικου Τενις και κύριος εκφραστής της Αγωνιστικής Εκπροσώπησης του Νομού μας, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες, εδώ και σχεδόν (30) τριάντα  χρόνια, έχοντας παράγει όλα αυτά τα έτη πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες με σοβαρή κατάταξη σε όλες τις βαθμολογίες τις ΕΦΟΑ, κατακτώντας επάξια την άνοδό του στην Β΄ Εθνικη κατηγορία το  έτος 2018,   ανακοινώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές, νέων φίλων του αγωνίσματος και νέων μελών, αρχαρίων και μη σε όλα τα τμήματα που λειτουργεί ( junior-μικρών-μεγάλων ) και για την Καλοκαιρινή περίοδο του αγωνιστικού έτους 2019-2020.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενθουσιασμός στο εκλογικό Κέντρο του Κώστα Αγοραστού
Επόμενο άρθρο Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία στο Νομό