Ειδήσεις

Νέα μετάλλια για τον ΣΟΑΚ Φωκιανό


Πολύ στιβαρή για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού   στο   “8o περιφερειακο τουρνουα τενις play+stay στον Νομο Λαρισας 2019”

Το πρωτάθλημα έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  11-12/05/2019 στα ανοικτά ιδιόκτητα γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων  (4 συνθετικου χορτου & 2 χωματινα) του Tennis Icon – Ακαδημία Φοίβος Μιχαλόπουλος στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε το Tennis Icon και η Τεννιστική Ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου υπό την αιγίδα της Ε΄  Ένωσης σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά και νέους και νέες, από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα πήρε την ονομασία  “περιφερειακό”  γιατί αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων όμως, να κυλά χωρίς δυσκολία, κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε, στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (5) πέντε  η (6)έξι παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τέσσερις (4) ή (5) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της            (1ης ) πρώτης, (2ης ) δεύτερης, (3ης ) τρίτης ή  (4ης ) τέταρτης  θέσης.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος τελικά, στο πρωτάθλημα   με επτά (07) αθλητές συνολικά: έναν  (1) αθλητή και έξι (6) αθλήτριες κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Βενετίδη Νικόλαο.

Και με τις:1) Ζούμπου Βασιλική, 2)Μπούσδρα Βάσια  3) Γραπατσά Μαρίνα,  4)Συροπούλου Κωνσταντίνα, 5) Τσιακάρα Αναστασία, & 6) Τσιακάρα Ίριδα.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ Φωκιανου το Σαββατοκύριακο 11-12 του Μαΐου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα και χωμάτινα γήπεδα στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους μικρούς αθλητές της πόλης μας.

 

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Βενετίδης Νικόλας, βρισκόμενος σε καλή μέρα, βασιζόμενος στις σίγουρές επιστροφές και το πολύ καλό και σίγουρο servis του, σε συνδυασμό με πολλά νικηφόρα χτυπήματα πίσω και εμπρός ζώνης, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης  στους τέσσερις (4) Λαρισαίους αντιπάλους του, Τζήκα Δημήτριο, Χριστιώτη Νάσο, Πανταζή Δημήτριο και Ηλιούδη Άγγελο και στον Καρδιτσιώτη αθλητή Κατμαρή Ευάγγελο, καταλαμβάνοντας έτσι, χωρίς καμία ήττα την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της (1ης ) πρώτης Θέσης.

Η αθλήτρια Ζούμπου Βάσω ξεκίνησε τους αγώνες του σε χορτάρινο γήπεδο, με την Λαρισαία ντόπια αθλήτρια Κοντονίκου Κων/να την οποία και προσπέρασε χωρίς να χάσει game βασιζόμενη στο πολύ τεχνικό και σίγουρο servis της, στη συνέχεια ,εφαρμόζοντας την ίδια τακτική, με σίγουρα winer πίσω ζώνης αντιμετώπισε με σθένος τις επόμενες τρείς (3) Λαρισαίες αντίπαλες αθλήτριες, Τράντου  Στραυρούλα, Σιάφου Χριστίνα και Παπά Αναστασία. Παίζοντας ώριμα και τεχνικά έφερε τις αντίπαλους της σε πολύ δύσκολη θέση και τους αγώνες στα μέτρα της, τους οποίους και κέρδισε, καταλαμβάνοντας έτσι, χωρίς καμία ήττα την          (1η )Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (1ης ) πρώτης Θέσης.

Η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με τον αθλήτρια της Λάρισας Στασινού Σοφία με την οποία ενώ ισοβάθμησε στα game στην αρχή, δεν της βγήκαν ορισμένα επιθετικά χτυπήματα slise, λόγω του δυνατού αέρα που τον είχε κόντρα, με αποτέλεσμα να τον απολέσει. Η συνέχεια όμως  την βρήκε θυμωμένη και πεισμωμένη και δεν άφησε κανένα περιθώριο λάθους στο παιχνίδι της, εναντίων των τριών (3)  αντιπάλων της, Αβραμούδη Κων/να, Καρρά Χριστίνα & Μπάλλα Ελένη από την Λάρισα, τις οποίες προσπέρασε αγωνιζόμενη ψύχραιμα και δυναμικά δίχως να χάσει αγώνα. Έχοντας έτσι λοιπόν τρείς νίκες και μία ήττα στο σύνολο κατέλαβε έτσι   την (1η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (1ης)  Θέσης, γιατί η αθλήτρια Στασινού Σοφία είχε λιγότερές νίκες στο σύνολο της, από την αθλήτρια του Σ.Ο.Α.ΦΩΚΙΑΝΟΥ.

Η αθλήτρια Μπούσδρα Βάσια ξεκίνησε τους αγώνες της σε χωμάτινο γήπεδο αντιμετωπίζοντας στα ίσα τις ντόπιες αθλήτριες Κοτούλα Ειρήνη και Τζίουμη Εβίτα καθώς και τις Καλλιώνη Μαρίνα και Οικονομίδου Ειρήνη, παίζοντας ώριμα και τεχνικά προσπέρασε τις τρείς (3) από τις τέσσερις (4) αντιπάλους της καταλαμβάνοντας έτσι, έχοντας μία ήττα, την (2η ) Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (2ης ) δεύτερης Θέσης.

Η αθλήτρια Τσιακάρα Αναστασία αγωνιζόμενη με τις αθλήτριες του Ο.Α. του Φοίβου Εξάρχου Αγγελίνα και Σπαράκι Νικολέτα, καθώς και με την Λαρισαία αθλήτρια Χάνου Γεωργία κατέγραψε μία ήττα και δύο (2) νίκες αντίστοιχα παίζοντας ψύχραιμα και ώριμα, καταλαμβάνοντας έτσι   την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (2ης) δεύτερης Θέσης.

Η αθλήτρια Τσιακάρα Ίριδα δίνοντας τέσσερις (4) αγώνες με ιδιαίτέρο αγωνιστικό ζήλο  με τις Λαρισαίες αθλήτριες Αγραφιώτη Αναστασία, Ρουπακιά Ελπίδα, Πουρσανίδη Εύα και Οικονομίδου Ειρήνη, κατέλαβε την την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (2ης) δεύτερης Θέσης, αφού κατέγραψε στο ενεργητικό της, μία ήττα και τρείς (3) νίκες.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας , υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, διοργανώνει στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ε.Φ.Ο.Α. & της Ε΄ Ε.Σ.Α.Κ.Ε. τουρνουά τένις, σύμφωνα με τους κανονισμούς του επίσημου Προγράμματος της I.T.F. «play tennis για παιδιά και νέους –νέες  από ηλικίες 5 έως 18 χρονών, καθώς και για αγόρια –κορίτσια  Ε’-ΣΤ’  Δημοτικού και Γυμνασίου –Λυκείου.

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ανοιχτά γήπεδα, (6  GREEN SET ) του  Ο.Α. Νίκαιας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά, που ασχολούνται με το άθλημα της αντισφαίρισης .

         Τρόπος διεξαγωγής αγώνων: Σύστημα Round robin (όλοι με όλους) σε group 4 η 5 (ή 6 ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις 5) αθλητών.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες με εννέα (09) αθλητές-τριες συνολικά:  δύο ( 2 ) αθλητές και επτά  ( 7 ) αθλήτριες κατά επιλογή του προπονητή τους.

Συγκεκριμένα  με τους :

1) Βενετίδη Νικόλαο2)Τσεκούρα Ευάγγελο .

Και με τις:

  • Γραπατσά Μαρίνα, 2) Μπούσδρα Βασιλική, 3) Τσιακάρα Αναστασία, 4)  Ζούμπου Βασιλική,  5) Τσιακάρα Ίριδα, 6) Μπούτα Βασιλεία & 7) Συροπούλου Κωνσταντίνα.

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους  κ .Θωμάς Γραπατσάς.

Ο  Σ.Ο.Α.ΚAΡΔΙΤΣΑΣ. ¨ΦΩΚΙΑΝΟΣ¨, πρωτεργάτης του Καρδιτσιώτικου ΤΕΝΙΣ και κύριος εκφραστής της Αγωνιστικής Εκπροσώπησης του Νομού μας, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες, εδώ και σχεδόν (30) τριάντα  χρόνια, έχοντας παράγει όλα αυτά τα έτη πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες με σοβαρή κατάταξη σε όλες τις βαθμολογίες τις ΕΦΟΑ, κατακτώντας επάξια την άνοδό του στην Β΄ Εθνικη κατηγορία το  έτος 2018,   ανακοινώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές, νέων φίλων του αγωνίσματος και νέων μελών, αρχαρίων και μη σε όλα τα τμήματα που λειτουργεί ( junior-μικρών-μεγάλων ) και για την Καλοκαιρινή περίοδο του αγωνιστικού έτους 2019-2020.Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλφ. 6976612913.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 101 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης 253 εκ. ευρώ
Επόμενο άρθρο Το έργο μας – Το όραμά μας: Καθημερινά