Ειδήσεις

Νέα μετάλλια για τον Φωκιανό Καρδίτσας


Στιβαρή για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. ¨Φωκιανού¨ στο ¨παιδικο πρωταθλημα τενις κεντρικης ελλαδος στον νομο Λάρισας 2018”.

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  19-20/5/2018 στα ανοικτά  γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων, (6  GREEN SET ) του Ο.Α.Νίκαιας στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά και οι νέοι και νέες που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης, (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε  Ο.Α. Νίκαιας  υπό την αιγίδα της        Ε΄  Ένωσης  και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης  Ε.Φ.Ο.Α, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της  I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα  αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος τελικά στους αγώνες   με έντεκα  (11) αθλητές συνολικά:  πέντε (5) αθλητές και έξι (6) αθλήτριες κατά επιλογή:

Με τους:

1)Βενετίδη Νικόλαο2)Τσεκούρα Ευάγγελο ,3)Ζάχο Δημήτριο, 4) Σβάνα Βαϊο   & 6)Γραπατσά Φανούριο.

Και με τις:

1)Καβούρη Νεκταρία, 2)Μπούσδρα Βάσια,3) Γραπατσά Μαρίνα, 4)Ζούμπου Βασιλική, 5) Σβάνα Ευαγγελία  και 6) Συροπούλου Κωνσταντίνα.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο 19-20/5/2017 του Μαΐου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας!

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος, καλά φορμαρισμένος και βρισκόμενος σε καλή μέρα με το servis του (έχοντας πάνω από 9-10  άσσους σε κάθε αγώνα του) και τις επιστροφές του με πολλά winer πίσω και εμπρός ζώνης, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Γκαμπέτα Γεώργιο αθλητή της Σ.Α. Ελασσόνας και Κατσακιώρη Χρήστο από τον Τύρναβο τους οποίους προσπέρασε χωρίς να χάσει game.Η συνέχεια τον βρήκε να παίζει με τον πολύ αξιόλογο Λαρισαίο αθλητή Καλατζόγλου Αντώνη, ο οποίος δεν κατάφερε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του Καρδιτσιώτη αθλητή, ο οποίος τον προσπέρασε καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του χωρίς καμία ήτα. καταλαμβάνοντας έτσι το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια  Καβούρη Νεκταρία  αν και εμφανιζόμενη πρώτη φορά σε αγώνες επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και σθένος απολαμβάνοντας τον κάθε της αγώνα ξεχωριστά, γεμίζοντας τον κάθε πόντο της στο game με πάνω από 15 εναλλαγές μπαλιών. Στον πρώτο της αγώνα βρέθηκε να παίζει  με την ντόπια αθλήτρια Παπαστεργίου Στελίνα την οποία και προσπέρασε παίζοντας ψύχραιμα και τεχνικά Η συνέχεια την βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο και τον δεύτερο αγώνα της με την αθλήτρια της Ελασσόνας Γκουτζαρέλα Κατερίνα. Ο τρίτος αγώνας, την βρήκε να παίζει με την επίσης ντόπια αθλήτρια Ζησιάδη Χαρά, η οποία αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της έδρας, κατάφερε να γύρει τον αγώνα υπέρ της στα κρίσιμα σημεία. Έχοντας έτσι λοιπόν δύο νίκες και μία ήττα στο σύνολο κατέλαβε έτσι την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της δεύτερης (2ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια Συροπουλου Κωνσταντίνα, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με την Λαρισαία  αθλήτρια Φλώσσου Ειρήνη την οποία και προσπέρασε παίζοντας  έξυπνα και υπομονετικά. Η συνέχεια την βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο την αθλήτρια της Ελασσόνας Πουρνάρα Αθανασία, μαζεύοντας σιγά, σιγά τους πόντους της, αποσυντονίζοντας την αντίπαλο της που έπαιζε  ποιο επιθετικά. Στον τρίτο του και τελευταίο αγώνα της επέβαλε τον δικό της ρυθμό από την αρχή έως το τέλος του αγώνα πιέζοντας την αντίπαλο της στην πίσω ζώνη αναγκάζοντας την να κάνει αρκετά λάθη και να δώσει τον αγώνα στην αθλήτρια της πόλης μας στέλνοντας την στην (1η)Θέση στο γκρουπάκι της  καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Ο αθλητής  Τσεκούρας Ευάγγελος ξεκινώντας με άνεση τους αγώνες και αφού προσπέρασε παίζοντας ποιοτικό τένις  τον Λαρισαίο αθλητή  Γάσπαρη Γιώργο, αντιμετώπισε ώριμα, τεχνικά και με δύναμη τον αθλητή Κατσιακιώρη Παναγιώτη του Τυρνάβου  τον οποίο και κέρδισε χωρίς να του αφήσει πολλά περιθώρια, καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του   χωρίς καμία ήτα. και το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια Ζούμπου Βασιλική αντιμετώπισε ώριμα και με δύναμη την αρκετά καλή και πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του Βόλου Κανακάρη Μαριλένα  την οποία και κέρδισε χωρίς να της αφήσει πολλά περιθώρια. Κρατώντας την ίδια τακτική τελείωσε νικηφόρα τον αγώνα της με την αθλήτρια του Ο.Α.Μ. Σίσκου Αναστασία, καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι της   χωρίς καμία ήτα. και το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Ο αθλητής Βενετίδης Νικόλας, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο του αγώνα με τον αθλητή της Λάρισας Καραγιάννη Δημήτρη τον οποίο και προσπέρασε χωρίς να χάσει game παίζοντας με πείσμα, ώριμα και τεχνικά Η συνέχεια τον βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο και τον δεύτερο αγώνα του από τον ντόπιο αθλητή Ηλιούδη Άγγελο Ηλία. Ο τρίτος αγώνας, τον βρήκε να παίζει με τον πολύ καλό και έμπειρο Λαρισαίο αθλητή της Νίκαιας Μαργαρίτη Μιχάλη ο οποίος αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της έδρας υπέρ του, κατάφερε να γύρει τον αγώνα υπέρ του στα κρίσιμα σημεία. Έχοντας έτσι λοιπόν δύο νίκες και μία ήττα στο σύνολο κατέλαβε έτσι   την (2η)Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της δεύτερης (2ης ) Θέσης.

Οι μικροί αθλητές Σβάνας Βαϊος και Σβάνα Ευαγγελία  αν και πρωτοεμφανιζόμενοι, εκπροσώπησαν την πόλη μας στη μικρή κατηγορία με ιδιαίτερο ζήλο και σθένος. Έδωσαν μπόλικους αγώνες και άφησαν τις καλύτερές εντυπώσεις σε όλους.

Η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα αφού προσπέρασε την Λαρισαία αθλήτρια Γκάστα  Ελεάννα, χάνοντας μόλις ένα game παίζοντας έξυπνα και τεχνικά αντιμετώπισε ώριμα και με δύναμη την αρκετά καλή αθλήτρια του Βόλου Κατσιαβριά Πασχαλένια η οποία κέρδισε την αθλήτρια της πόλης μας έπειτα από μεγάλη προσπάθεια με διαφορά μόλις ενός game.Στη συνέχεια η ίδια αθλήτρια έχασε με μεγάλη διαφορά game από την αθλήτρια Γκάστα Ελεάννα.(η οποία είχε χάσει με μεγάλη διαφορά game από την αθλήτρια της πόλης μας).Έχοντας όλες από μία νίκη και μία ήττα στο ενεργητικό τους οι αθλήτριες, στην καταμέτρηση των λιγότερών χαμένων games μεταξύ τους, η  αθλήτρια της πόλης μας κατέλαβε  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι της  και το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Ο μικρός αθλητής Ζάχος αν και εμφανιζόμενος δεύτερη φορά σε αγώνες επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και σθένος απολαμβάνοντας τον κάθε του αγώνα ξεχωριστά. Τον πρώτο του και στη συνέχεια δεύτερο αγώνα του, τους πέρασε  νικηφόρα, αφού έπαιξε έξυπνα και υπομονετικά, μαζεύοντας σιγά, σιγά τους πόντους της, αποσυντονίζοντας τις αντιπάλους του που έπαιζαν ποιο επιθετικά, στέλνοντας την στην (1η)Θέση στο γκρουπάκι του  καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια Μπούσδρα Βάσια, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με την ντόπια αθλήτρια Ρουπακιά Ελπίδα η οποία κατάφερε να  προσπεράσει μεν την αθλήτρια της πόλης μας αλλά με μικρή διαφορά games.Στην συνέχεια παίζοντας ψύχραιμα δεν κατάφερε να περάσει από το εμπόδιο της Παπασταματίου Σοφίας του Ο.Α.Μ. Στον τρίτο της και τελευταίο αγώνα της με την αθλήτρια της Νίκαιας Λυμτσιούλη Αποστολία, επέβαλε τον δικό της ρυθμό από την αρχή έως το τέλος του αγώνα πιέζοντας τον αντίπαλό της στην πίσω ζώνη αναγκάζοντας τη να κάνει αρκετά λάθη και να κλειδώσει τον αγώνα υπέρ της χωρίς να χάσει games. Η συγκεκριμένη αθλήτρια όμως είχε κερδίσει την  Ρουπακιά Ελπίδα και είχε χάσει από την Παπασταματίου Σοφία, όπως έκανε και η Ρουπακιά Ελπίδα. Στην καταμέτρηση των χαμένων games και τη καλύτερη διάφορα πόντων η Αθλήτρια της πόλης μας κατέλαβε έτσι την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της δεύτερης(2ης ) Θέσης.

Προηγούμενο άρθρο Εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου
Επόμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Κυβερνησιμότητα - πλειοψηφική αντιπροσώπευση