Ειδήσεις

Νέα μετάλλια για τους αθλητές του ΣΟΑΚ Φωκιανού


Πολύ καλή για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού   στο   “5o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ PLAY+STAY ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2016”

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  14-15/05/2016 στα ανοικτά ιδιόκτητα γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων  (4 ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ & 2 ΧΩΜΑΤΙΝΑ) του Tennis Icon – Ακαδημία Φοίβος Μιχαλόπουλος στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε το Tennis Icon και η Τεννιστική Ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου υπό την αιγίδα της Ε΄  Ένωσης σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα πήρε την ονομασία  “περιφερειακό”  γιατί αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις  των κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας  και με μόνο μελανό σημείο, τον πολύ δυνατό και  έντονο  άνεμο,  το απόγευμα του Σαββάτου, δυσκολεύοντας έτσι κατά πολύ, το παιχνίδι και την χαρά των μικρών  φίλων του αγωνίσματος.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (5) πέντε  η (6)έξι παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τέσσερις (4) ή (5) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της            (1ης ) πρώτης, (2ης ) δεύτερης, (3ης ) τρίτης ή  (4ης ) τέταρτης  θέσης.

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα στην κατηγορία σε ολόκληρο το γήπεδο για Αγόρια & κορίτσια  (9-12 χρονών, ) με πράσινες μπάλες με τους μικρούς αθλητές-τριες : 1) Τσεκούρα Εύαγγελο,               2) Ταγάρα Ευστάθιο & 3) Γραπατσά Μαρίνα,  κατόπιν επιλογής.

Και στην κατηγορία για Αγόρια ( 13-15 χρονών, Γυμνάσιο)με τον Γραπατσά Φανούριο.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο 14-15 του Μαΐου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα γήπεδα στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους μικρούς αθλητές της πόλης μας.

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος βασιζόμενος στις πολύ καλό και σίγουρο top spin  servis του, σε συνδυασμό με τους πολλούς winner του πέρασε νικηφόρα  από τον Λαρισαίο αντίπαλο του Τόλια Κων/νο ο οποίος αν και έπαιζε εντός έδρας δεν κατάφερε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του καρδιτσιώτη αθλητή. Στη συνέχεια αφού προσπέρασε τον αθλητή Ορφανίδη Γεώργιο του Ο.Α. Σοφάδων και Καρδίτας με την ίδια τακτική, αντιμετώπισε με σθένος τον επόμενο αντίπαλο του Στραφιώτη Νικόλαο Παίζοντας ώριμα και τεχνικά με συχνά κατεβάσματα στο φιλέ, έφερε τον αντίπαλο του σε πολύ δύσκολη θέση και τον αγώνα στα μέτρα του τον οποίο και κέρδισε. Καταλαμβάνοντας έτσι, χωρίς καμία ήττα την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της πρώτης Θέσης.

Ο αθλητής Ταγάρας Ευστάθιος, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο του αγώνα με τον αθλητή του Βόλου Τζαμτζή Σάββα τον οποίο και προσπέρασε, παίζοντας ώριμα και τεχνικά Η συνέχεια τον βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο και τον δεύτερο αγώνα του από τον ντόπιο αθλητή Παπαθεοδώρου Δημήτριο. Ο τρίτος αγώνας, τον βρήκε να παίζει με τον πολύ καλό και έμπειρο ντόπιο  Λαρισαίο αθλητή Ολύμπιο  Σταύρο ο οποίος αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της έδρας υπέρ του, κατάφερε να γύρει και τον αγώνα υπέρ του. Τα πολλά αβίαστα λάθη στους κρίσιμους πόντους του στοίχησαν και τον τέταρτο αγώνα με τον αθλητή της Νίκαιας Γκανάτσιο Κων/νο. Έχοντας έτσι λοιπόν δύο νίκες και δύο ήττες  στο σύνολο κατέλαβε έτσι   την τρίτη (3η)Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της τρίτης Θέσης.

H μικρή αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα αν και παίζοντας με πάρα πολύ δυνατό άνεμο, αφού πέρασε άνετα από την πρώτη αντίπαλο της Νικουλή Ράνια, βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ και στον αγώνα παίζοντας με την αθλήτρια Αθανασίου Δανάη της Λάρισας παρόλο που όλα τα game ήταν γεμάτα και στα πλεονεκτήματα. Τα πολλά αβίαστα λάθη, λόγο των πολύ ισχυρών ριπών των ανέμων, συνεχίστηκαν και στον τρίτο της αγώνα της Καρδιτσίωτισας αθλήτριας με την ντόπια αθλήτρια Μακρίδη Ελένη η οποία εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες του αγώνα την  προσπέρασε. Έχοντας έτσι μία νίκη και δύο ήττες στο σύνολο κατέλαβε την (3η ) Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της τρίτης Θέσης

Ο αθλητής Τσεκούρας Ευάγγελος  παίζοντας συγκρατημένα και θαρραλέα από την αρχή με τον αθλητή του Βόλου Γκουγκούλη Οδυσσέα, μαζεύοντας σιγά, τους πόντους του κατάφερε να τον νικήσει. Στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο αγώνα του με τους(3 Λαρισαίους αθλητές αντίστοιχα) Κόκκαλη Κων/νο, Μπαρμπούτη Γιώργο  και τον ντόπιο αθλητή  Μέσση Ανδρέα, επέβαλε αγωνιστικά τον ρυθμό του με το πολύ κάλο και σίγουρο servis του, συνεχίζοντας την ίδια τακτική η οποία και του χάρισε  τρεις συνεχόμενες νίκες. καταλαμβάνοντας έτσι, χωρίς καμία ήττα την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της πρώτης Θέσης.

Β.

Ο όμιλος της Πόλης μας θα συμμετάσχει εκ νέου και στο

  Παιδικού τουρνούα του Α.Σ.ΟΡΦΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ  2016 το ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΣΤH ΛΑΡΙΣΑ  Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ, ΓΙΑ             ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ  ΣΤΟ  ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  ΤΟΥ   

                                         Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΣΤΙΣ 29-28-/05/2016.

 

Ο A.Σ.ΟΡΦΕΑΣ και το LARISSA SPORTS CENTER, σε συνεργασία με τον Δήμο ΛΑΡΙΣΑΣ και υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης , διοργανώνει στις εγκαταστάσεις τους,  στα πλαίσια του Αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΦΟΑ & της Ε΄ΕΣΑΚΕ τουρνουά τένις ,κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο γήπεδο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της I.T.F. «play and stay  tennis  για μικρά παιδιά από ηλικίες 5 έως 10 χρονών, καθώς και για αγόρια– κορίτσια Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου– Λυκείου.

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ιδιόκτητα ανοιχτά γήπεδα,(4 γήπεδα συνθετικού χόρτου και 1  Παιδικό GREEN SET)  του  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ LARISSA SPORTS CENTER και θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης.

Τρόπος διεξαγωγής αγώνων:     Σύστημα Round robin (όλοι με όλους) σε group 4 ή 6 αθλητών,(ανάλογα τις συμμετοχές) και θα παίξουν όλοι με όλους.

Κατηγορίες αγώνων-διαστάσεις γηπέδων-μπάλες:

Οι μπάλες είναι οι επίσημες της I.T.F. (Πρόγραμμα play and stay)

 

  1. 1. κόκκινο γήπεδο για Αγόρια-Κορίτσια(5-6 και 7 χρονών) με μπάλες
  2. πορτοκαλί γήπεδο για Αγόρια-Κορίτσια (7-8 και 9 χρονών) με μπάλες οrange.
  3. Πράσινο γήπεδο για Αγόρια-Κορίτσια(9-10 χρονών) με μπάλες green.
  4. Σε ολόκληρο το γήπεδο για Αγόρια-Κορίτσια(11-12 χρονών) (Ε’,ΣΤ’ Δημοτικού)- μπάλες κανονικές.
  5. Αγόρια-Κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου: μπάλες κανονικές (ολόκληρο γήπεδο).
  6. 6. Αγώνες διπλών για τα αγόρια και κορίτσια του Γυμνασίου και Λυκείου(εάν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών και εάν υπάρχει χρόνος).

Εγγραφή (sing-in) στους αγώνες : Μισή ώρα πριν την κλήρωση των αντιστοίχων αγώνων.

Κλήρωση αγώνων : Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των αγώνων στη Γραμματεία των γηπέδων του Α.Σ.ΟΡΦΕΑ.ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες στη συγκεκριμένη κατηγορία:(3) & (5)   με τέσσερις  (4) αθλητές και μια (1) αθλήτρια  κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Τσεκούρα Ευάγγελο,  2)Ταγάρα Ευστάθιο ,3) Γραπατσά Φανούριο & Γραπατσά Μαρίνα

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους             κ .Θωμάς Γραπατσάς

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν οι εγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Καρδίτσας