Ειδήσεις

Νέα μετάλλια για τους αθλητές του ΣΟΑΚ Φωκιανού


Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού   στο   “1o OPEN ΠΑΝΛΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 2016”.

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  23-24/04/2016 στα ανοικτά γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων  (6  GREEN SET ) του Α.Σ.Α. Λάρισας  και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης καθώς και όλων των νομών της Θεσσαλίας.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε ο Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Λάρισας (ΑΣΑΛ) σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας και τους συλλόγους τένις του νομού αλλά και όλους τους συλλόγους της Ε’ Ένωσης.

Το πρωτάθλημα πήρε την ονομασία  Open  γιατί αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού την πρώτη κυρίως, ημέρα ( Σάββατο ) που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας. Την δεύτερη  ημέρα ( απόγευμα Κυριακής),  οι συνθήκες των αγώνων δυσκόλεψαν πολύ για όλους, λόγω  των άσχημων καιρικών συνθηκών (ισχυρών ανέμων, της χαμηλής θερμοκρασίας και μικρής βροχόπτωσης).

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν πρώτος   1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα στην κατηγορία σε ολόκληρο το γήπεδο για Αγόρια & κορίτσια  (9-12 χρονών, ) με πράσινες μπάλες με τους μικρούς αθλητές-τριες : 1) Τσεκούρα Εύαγγελο,               2) Ταγάρα Ευστάθιο & 3) Γραπατσά Μαρίνα

Και στην κατηγορία για Αγόρια ( 13-15 χρονών, Γυμνάσιο)με τον Γραπατσά Φανούριο.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο του Απριλίου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας.

 

Συγκεκριμένα:

Ο μικρός αθλητής Τσεκούρας Ευάγγελος αν και συμμετείχε πάλι σε μεγαλύτερη κατηγορία από την ηλικία του, με παιδιά της Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού και σε ολόκληρο γήπεδο, αγωνίστηκε στον πρώτο του αγώνα με τον αθλητή της Λάρισας Τριανταφύλλου Χρήστο ο οποίος παίζοντας έξυπνα και δυνατά, μαζεύοντας σιγά,  σιγά τους πόντους του, αποσυντόνισε τον αθλητή της πόλης μας με αποτέλεσμα να γύρει τον αγώνα υπέρ του. Στο δεύτερο και τρίτο  αγώνα του με τους Δαρούση Ιωάννη και Μπέρκερ Αλέξανδρο έχοντας πάρει το βάπτισμα των αγώνων, τους επιβλήθηκε και τους προσπέρασε παίζοντας τεχνικά και με σύνεση. Στον τέταρτο και τελευταίο του αγώνα με τον αθλητή Χατζηροδιά Χριστόφορο, αν και κράτησε την ίδια τακτική δεν κατάφερε να γεφυρώσει το φράγμα της διαφοράς των χρόνων εμπειρίας του αντιπάλου του. Έχοντας έτσι δύο νίκες και δύο ήττες στο σύνολο κατέλαβε την (3η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της τρίτης Θέσης

Ο μικρός αθλητής Ταγάρας Ευστάθιος, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο του αγώνα με τον αθλητή της Λάρισας Μπούζτιο Αστέριο τον οποίο και προσπέρασε χωρίς να χάσει game παίζοντας άνετα και τεχνικά Η συνέχεια τον βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο και τον δεύτερο και τον τρίτο αγώνα του από τους ντόπιους αθλητές Βουτσά Μιχαήλ και Μπαρμπούτη Ηλία. Ο τέταρτος αγώνας, τον βρήκε να παίζει με τον πολύ καλό και έμπειρο Λαρισαίο αθλητή Γιαννακό Λάμπρο ο οποίος αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της έδρας υπέρ του, κατάφερε να γύρει τον αγώνα υπέρ του στα κρίσιμα σημεία. Έχοντας έτσι λοιπόν τρείς νίκες και μία ήττα στο σύνολο κατέλαβε έτσι   την (2η)Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της δεύτερης Θέσης.

Η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα αφού προσπέρασε την Λαρισαία αθλήτρια Αθανασίου Δανάη, αντιμετώπισε ώριμα και με δύναμη την αρκετά καλή αθλήτρια Ψυχούλη Εύα την οποία και κέρδισε χωρίς να της αφήσει πολλά περιθώρια. Στον τρίτο και τελευταίο της αγώνα με την αθλήτρια Γεώργίου Ζένια, κρατώντας την ίδια τακτική τελείωσε νικηφόρα τον αγώνα της καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι της   χωρίς καμία ήτα. και το μετάλλιο της πρώτης Θέσης.

Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος βασιζόμενος στις πολύ καλές επιστροφές του servis του κρατώντας τον Λαρισαίο αντίπαλο του Γρηγορίου Γεώργιο στην πίσω ζώνη του γηπέδου με τελείωμα των πόντων στο vole, ο οποίος αν και έπαιζε εντός έδρας δεν κατάφερε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του καρδιτσιώτη αθλητή. Στη συνέχεια αφού προσπέρασε τον αθλητή Ζαγκλιαβό Νίκο  της Λάρισας χωρίς να χάσει game  με την ίδια τακτική, αντιμετώπισε με σθένος τον επόμενο αντίπαλο του  Μπίμπη Πέτρο, εκεί παίζοντας ώριμα και τεχνικά έφερε τον αντίπαλο του σε πολύ δύσκολη θέση και τον αγώνα στα μέτρα τον οποίο και κέρδισε. Έχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες, χωρίς καμία ήττα στο ενεργητικό του κατέλαβε  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της πρώτης Θέσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εργαστήρι φωτογραφίας & φωτογραφική εξόρμηση στην Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής δυνάμει εντάλματος σύλληψης