Ειδήσεις

Νέα μετάλλια και διακρίσεις για τον Φωκιανό Καρδίτσας


Πολύ στιβαρή για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού   στο   “7o Περιφερειακο τουρνουα τενις play+stay στον Νομο Λαρισας 2018”

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  05-06/05/2018 στα ανοικτά ιδιόκτητα γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων  (4 ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ & 2 ΧΩΜΑΤΙΝΑ) του Tennis Icon – Ακαδημία Φοίβος Μιχαλόπουλος στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε το Tennis Icon και η Τεννιστική Ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου υπό την αιγίδα της Ε΄  Ένωσης σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά και νέους και νέες, από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα πήρε την ονομασία  “περιφερειακό”  γιατί αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων όμως, να κυλά με δυσκολία και μικρές  καθυστερήσεις, κυρίως λόγου του βροχερού καιρού που δημιουργούσε αρκετές δυσκολίες, στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (5) πέντε  η (6)έξι παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τέσσερις (4) ή (5) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της            (1ης ) πρώτης, (2ης ) δεύτερης, (3ης ) τρίτης ή  (4ης ) τέταρτης  θέσης.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος τελικά, στο πρωτάθλημα   με οκτώ (08) αθλητές συνολικά: τρείς  (3) αθλητές και πέντε (5) αθλήτριες κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Βενετίδη Νικόλαο2)Ζάχο Δημήτριο, 3) Κόντο Φοίβο –Σώζων.

Και με τις:1)Τσιακάρα Αναστασία, 2)Μπούσδρα Βάσια  3) Γραπατσά Μαρίνα,  4)Ζούμπου Βασιλική, & 5) Τσιακάρα Ίριδα.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο 05-06 του Μαΐου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα και χωμάτινα γήπεδα στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους μικρούς αθλητές της πόλης μας.

 

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Κόντος Φοίβος-Σώζων, βρισκόμενος σε καλή μέρα, βασιζόμενος στις σίγουρές επιστροφές και το πολύ καλό και σίγουρο servis του, σε συνδυασμό με πολλά νικηφόρα χτυπήματα πίσω και εμπρός ζώνης, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης και στους τρείς Λαρισαίους αντιπάλους του Σπελέτα Ζήση, Μπαρμπούτη Ηλία και Γκόγκα Ιωάννη, καταλαμβάνοντας έτσι, χωρίς καμία ήττα την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της (1ης ) πρώτης Θέσης.

Ο αθλητής Ζάχος Δημήτριος ξεκίνησε τους αγώνες του σε χωμάτινο γήπεδο, με τον Λαρισαίο ντόπιο αθλητή Ζάχο Βασίλειο τον οποίο και προσπέρασε χωρίς να χάσει game,στη συνέχεια ,εφαρμόζοντας την ίδια τακτική αντιμετώπισε με σθένος τον επόμενο Λαρισαίο αντίπαλο του Ντόβα Ιωάννη. Παίζοντας ώριμα και τεχνικά έφερε τον αντίπαλο του σε πολύ δύσκολη θέση και τον αγώνα στα μέτρα τον οποίο και κέρδισε, καταλαμβάνοντας έτσι, χωρίς καμία ήττα την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της (1ης ) πρώτης Θέσης.

Ο αθλητής Βενετίδης Νικόλαος ξεκίνησε τους αγώνες του και αυτός σε χωμάτινο γήπεδο αντιμετωπίζοντας στα ίσα τους αθλητές Ολύμπιο Στάυρο, Σιάφο Παναγιώτη και Βούζα Χρήστο, παίζοντας ώριμα και τεχνικά προσπέρασε τους δύο από τους τρείς αντιπάλους του καταλαμβάνοντας έτσι, έχοντας μία ήττα, την (2η ) Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της (2ης ) δεύτερης Θέσης.

Η αθλήτρια Μπούσδρα Βάσια βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με τον αθλήτρια της Λάρισας Χατζοπούλου Κων/να με την οποία ενώ ισοβάθμησε στα game στην αρχή, δεν έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία στη διαχείριση του stres του αγώνα της με αποτέλεσμα να τον απολέσει. Η συνέχεια όμως  την βρήκε θυμωμένη και πεισμωμένη και δεν άφησε κανένα περιθώριο λάθους στο παιχνίδι της, εναντίων των τριών (3) αντιπάλων της Παπαστεργίου Στελίνα & Λιάπη Κατερίνα από την Λάρισα & Καλύβας Ειρήνης από τα Τρίκαλα, τις οποίες προσπέρασε αγωνιζόμενη ψύχραιμα και δυναμικά δίχως να χάσει game. Έχοντας έτσι λοιπόν τρείς νίκες και μία ήττα στο σύνολο κατέλαβε έτσι   την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (2ης) δεύτερης Θέσης.

Η αθλήτρια Τσιακάρα Ίριδα αγωνιζόμενη με τις μικρές αθλήτριες του Ο.Α. του Φοίβου Ντέλιου Παυλίνα και Κορομπίλια Νεφέλη κατέγραψε μία ήττα και μία νίκη αντίστοιχα παίζοντας για πρώτη φορά σε αγώνες και μάλιστα σε χωμάτινο γήπεδο, καταλαμβάνοντας έτσι   την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (2ης) δεύτερης Θέσης.

Η αθλήτρια Ζούμπου Βασιλική, αν παίρνοντας μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες και ενώ ξεκίνησε νικηφόρα τους πρώτους της αγώνες με την Λαρισαία αθλήτρια Καλλιώνη Μαρίνα και την συντοπίτισσα & συναθλήτρια της Τσιακάρα Αναστασία, στην συνέχεια έχασε τον αγωνιστικό της ρυθμό (ίσως και από τις συχνές διακοπές των αγώνων λόγου βροχής)με αποτέλεσμα να γράψει στο ενεργητικό της δύο συνεχόμενες ήττες από τις Λαρισαίες, Παπαθεοχάρη Μαρία και Παππά Ζωή αναγκάζοντας την  νέα και άπειρη αθλητρια της πόλης μας σε πολλά κρίσιμα αβίαστα λάθη, στέλνοντας τη στην (3η )Θέση στο γκρουπάκι της  αφού είχε δύο νίκες και δύο ήττες, καταλαμβάνοντάς το μετάλλιο της (3ης ) τρίτης Θέσης.

Η αθλήτρια Τσιακάρα Αναστασία αν και πήρε μέρος στους αγώνες εντελώς αφορμάριστη και με μεγάλο διάστημα αποχής από τις προπονήσεις, επέδειξε τεράστιο αγωνιστικό ζήλο και υψηλό αγωνιστικό φρόνημα, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις στο γκρουπάκι της καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της (5ης) θέσης.

Ο αθλητριά  Γραπατσά Μαρίνα, αφού πέρασε άνετα την πρώτη Λαρισαία αντίπαλο της Τσουμάρη Αλίκη γράφοντας μία νίκη στο ενεργητικό της, συνέχισε τον αγώνα με την με την καλή ντόπια αθλήτρια  του Ο.Α Φοίβου Φιτσιλή Ιωάννα, η οποία έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας γύρισε τον αγώνα υπέρ της στο  χορτάρινο γήπεδο και κάτω από δυνατή βροχή η οποία καθιστούσε το ταπί του γηπέδου πολύ γλιστερό και άγνωστο. Ο τρίτος της αγώνας με την πολύ καλή Τρικαλινή αθλήτρια Κουκουράβα Λυδία διεξήχθει και αυτός μέσα σε βροχή και με διακοπές και αλλαγή γηπέδων, λόγου της πίεσης του προγράμματος να μην πάνε πίσω οι αγώνες. Το καθαρότερο μυαλό της Τρικαλινής αθλήτριας και η προσήλωση της στον αγώνα της χάρισε την νίκη και έστειλε την αθλήτρια της  πόλης μας να καταλάβει  την (3η )Θέση στο γκρουπάκι της , καταλαμβάνοντάς το μετάλλιο της (3ης ) τρίτης Θέσης.

Οι αθλητές Γραπατσάς Φανούριος και Χαρόβας Αντώνιος και η αθλήτρια Συροπύλου Κων/να δεν πήραν μέρος στους αγώνες γιατί λόγου του άσκημου καιρού άλλαξε ο προγραμματισμός των ωρών και δεν βόλευαν τους αθλητές-τριες της πόλης μας λόγο μαθητικών υποχρεώσεων.

Ο Λαρισαϊκος Όμιλος Αντισφαίρισης , υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, διοργανώνει στα πλαίσια του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ε.Φ.Ο.Α. & της Ε΄ Ε.Σ.Α.Κ.Ε. τουρνουά τένις, σύμφωνα με τους κανονισμούς του επίσημου Προγράμματος της I.T.F. «play tennis για παιδιά και νέους –νέες  από ηλικίες 5 έως 18 χρονών, καθώς και για αγόρια –κορίτσια  Ε’-ΣΤ’  Δημοτικού και Γυμνασίου –Λυκείου.

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ανοιχτά γήπεδα, (3  GREEN SET ) του ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ. Ο.Α. και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά, που ασχολούνται με το άθλημα της αντισφαίρισης .

         Τρόπος διεξαγωγής αγώνων: Σύστημα Round robin (όλοι με όλους) σε group 4 η 5 (ή 6 ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις 5) αθλητών.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες   με Δέκα (10) αθλητές συνολικά: έξι  (6) αθλήτριες  και τέσσερις (4) αθλητές κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Βενετίδη Νικόλαο2)Τσεκούρα Ευάγγελο ,3) Κόντο Φοίβο –Σώζω , 4)Ζάχο Δημήτριο.

Και με τις:1)Τσιακάρα Αναστασία,  2)Μπούσδρα Βάσια, 3) Γραπατσά Μαρίνα, 4)Συροπούλου Κωνσταντίνα,  5) Kαβούρη Νεκταρία, 6) Ζούμπου Βασιλική

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους  

κ .Θωμάς Γραπατσάς

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με αγγούρια
Επόμενο άρθρο Νέο αιολικό ισχύος 30 MW στην Καρδίτσα