Νέα παιδική χαρά στο Αργύρι του Δήμου Αργιθέας


Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 εγκαινιάστηκε σε μια συγκινησιακά φορτισμένη τελετή η παιδική χαρά, που χρηματοδότησε η Panos&Cressida4Life, στo Αργύρι του Δήμου Αργιθέας. Κατασκευάστηκε από το Δήμο Αργιθέας, δίπλα στο δημοτικό σχολείο και την εκκλησία για τα παιδιά προσχολικής και  σχολικής ηλικίας του Αργυρίου και των γύρω περιοχών.

Αφιερώθηκε στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα και της Χρυσηίδας Σπαχή.

Το μισό περίπου της δαπάνης καταβλήθηκε μέσω της οργάνωσης Panos&Cressida4Lifeκαι από τα μέλη της οργάνωσης Γιώργο και Μαρία Σαββαΐδη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, δημοτικοί σύμβουλοι και ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Χρίστος Καναβός καθώς και ο νεοεκλεγείς κ. Λάμπρος Τσιβόλας που έχουν υιοθετήσει το έργο. Τα παιδάκια του χωριού και οι γονείς τους ήταν πανευτυχή.

Η «Πάνος & Χρυσηίδα–Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά. Αρχική ιδέα στάθηκε όχι μόνο η επιθυμία των γονέων να προσφέρουν υλική βοήθεια, αλλά και να διαθέσουν μέρος από το χρόνο τους για να πλησιάσουν αποτελεσματικά και να κάνουν ευκολότερη και πιο ευχάριστη τη ζωή  νέων παιδιών, που η τύχη ή η αρρώστια τα εμποδίζουν στην σταδιοδρομία τους ή στην  ανάπτυξη των ταλέντων τους…Τα πρώτα έσοδα της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν κυρίως από πωλήσεις φωτογραφιών του Πάνου σε εκθέσεις που οργανώθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη και τις Βρυξέλλες καθώς και ευχετήριων καρτών και ημερολογίων με φωτογραφίες του Πάνου και φίλων του. Τα χρήματα αυτά, πριν ακόμα την επίσημη ίδρυση της οργάνωσης διατέθηκαν στην «Φλόγα» και σε οικογένειες άρρωστων παιδιών στην Ελλάδα και το Βέλγιο.

Ο Πάνος Βαρδάκας, οικονομολόγος, ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια από τον καρκίνο. Έφυγε από κοντά μας το 2006 στα 29 του  χρόνια. Διακρίθηκε για την ευαισθησία, τη σύνεση, το θάρρος και την υπομονή του και έδωσε σε όλους μας μαθήματα αντιμετώπισης των δυσκολιών της ζωής. Αναγνωρίστηκε από όλους για το πάθος για τη φωτογραφία, και τον αθλητισμό  και για το ολόψυχο δόσιμο του στη βοήθεια των άλλων και ιδίως των παιδιών.

Η Χρυσηίδα Σπαχή, πολιτικός μηχανικός, παιδική φίλη του Πάνου, έφυγε ξαφνικά το 2010 στα 33 της χρόνια. Δυναμική, με μεγάλη οξύνοια  ανέβηκε γρήγορα στη διευθυντική δομή  μεγάλης εταιρείας στο Λονδίνο. Αγαπημένη συνάδελφος  υποστήριζε και εκπαίδευε τους νεότερους και πρωταγωνιστούσε στο «εταιρικό γυναικείο κίνημα». Αυθεντική  χορευταρού,   σκιέρ και κολυμβήτρια, υπήρξε πάνω από όλα στέρεη, τρυφερή, και αφοσιωμένη στην οικογένεια, στους φίλους και στον κοινωνικό της περίγυρο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σχόλιο Σακελλαρίου για τις δηλώσεις του κ. Πατσιαλή
Επόμενο άρθρο Επισκέψεις Αλεξάκου σε χωριά του Δήμου Καρδίτσας