Νέα συνάντηση ΟΣΚ & προέδρων ΤΕΙ για την κατασκευή υποδομών ΤΕΙ


  Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, ύστερα από την πρόσφατη Σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ στην Καβάλα, πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση εργασίας των Προέδρων των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Αγιάσογλου, τον Γενικό Διευθυντή κ. Καλογήρου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, με σκοπό την προώθηση της υλοποίησης εκπαιδευτικών υποδομών ΤΕΙ μέσω ΣΔΙΤ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το πλαίσιο της υλοποίησης των απαραίτητων υποδομών των ΤΕΙ μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Με τη διαδικασία αυτή παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης των κτιριολογικών υποδομών για όλα τα ενδιαφερόμενα Ιδρύματα ώστε να βελτιώσουν τις απαραίτητες υποδομές τους και να αναπτύξουν τη δυναμική τους.

 Ο κ. Ταλιαδούρος στην τοποθέτηση του σημείωσε ότι:

«Η πρωτοβουλία αυτή δίνει στα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα την ευκαιρία για μία συνεργασία εποικοδομητική, πρακτική και ουσιαστική με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών των Ιδρυμάτων. Τα σωστά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης που αποτελεί κύριο στόχο του Υπουργείου Παιδείας.

Στην πρώτη συνάντηση επί του θέματος που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο οι Πρόεδροι των Ιδρυμάτων ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις προϋποθέσεις και τους όρους αυτής της συνεργασίας. Σήμερα τέθηκαν τα πρώτα ουσιαστικά θέματα για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης των Ιδρυμάτων».

Προηγούμενο άρθρο Εορτάσθηκε η μνήμη της Αγ. Μαρίνας στο Μαυρομμάτι
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τον Χαρ. Φλωράκη