Νέες ειδικότητες στο δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας


Μέσα στην ιστορική συγκυρία κρίσης ηθικών και οικονομικών αξιών, τα Δημόσια Ι.Ε.Κ επιτελούν ένα αξιολογότατο και αναντικατάστατο ρόλο στο χώρο   της μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Αποτελούν μια σύγχρονη απάντηση στις προκλήσεις του αιώνα μας.

 

 

Η αγορά εργασίας χρειάζεται στελέχη ικανά που θα βοηθήσουν στην αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας .

Η εξειδίκευση αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη και την ικανότητα για απασχόληση. Συμβάλει στην μείωση της ανεργίας ,στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην ευημερία των πολιτών .

Έτσι με την κατάλληλη οργάνωση και σωστό προγραμματισμό μπορούμε μέσα από καινοτόμες ειδικότητες να καταρτίσουμε νέους ,ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που διαμορφώνουν τα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.

Με τις νέες ειδικότητες που λειτουργούν στο Ι.Ε.Κ προετοιμάζονται νέοι εργαζόμενοι για τις τοπικές επιχειρήσεις με κατάρτιση και γνώσεις στις νέες τεχνολογίες .

Οι καταρτιζόμενοι σήμερα δεν αντιμετωπίζονται ως απλοί τεχνίτες, αλλά ως στελέχη ικανά να παρέμβουν αποτελεσματικά στην παραγωγική διαδικασία .

Μέσα στο οικονομικό-κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής μας η επαγγελματική κατάρτιση είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο που έχει η πολιτεία στα χέρια της να αντιμετωπίσει τα ζητήματα απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας.

Τα δημόσια Ι.Ε.Κ παρέχουν σύγχρονες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στους απόφοιτους της Β/θμιας εκπαίδευσης έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που συμβαίνουν γύρω τους.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ

 

Α.  ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ:

Τέσσερις (4) νέες ειδικότητες θα λειτουργήσουν το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2012Β΄ στο δημόσιο  ΙΕΚ Καρδίτσας. Οι εγκεκριμένες για νέα εγγραφή ειδικότητες είναι:

  1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
  2. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
  3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Αιτήσεις εγγραφών στις νέες ειδικότητες θα υποβάλλονται από 3/9/2012 έως 11/9/2012 στη γραμματεία του Ι.Ε.Κ. Βασ. Γρίβα (έναντι Πυροσβεστικής), τηλ. 2441071990. Απαραίτητα δικαιολογητικά:  1) Αίτηση επιλογής (χορηγείται από το ΙΕΚ), 2) Τίτλος Σπουδών (Απολυτήριο ή πτυχίο ή πρωτότυπο αποδεικτικό απολυτηρίου), 3) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, 4) Προϋπηρεσία, από δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα στην ειδικότητα που επιλέγουν (εάν υπάρχει), 5) Βεβαίωση ιδιότητας πολυτέκνου ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, 6) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για γονέα ή τέκνο τρίτεκνης οικογένειας.

 

Β.  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ:  1. ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

 

Γ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ για τις παραπάνω ειδικότητες από 12/9/2012 έως 18/09/2012.

 

Δ.  ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 03/10/2012

 

Προηγούμενο άρθρο Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για την ΕΠΑ.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ