Ειδήσεις

Νέες χιονοπτώσεις πλήττουν τη Θεσσαλία


Με 71 μηχανήματα επιχειρεί από το βράδυ της Δευτέρας 23/01/2017, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη «μάχη» με τον χιονιά. Οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από χθες, φέρνει χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές από τα 300μ υψόμετρο και πάνω.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, συντονίζοντας την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου 2017. Για το λόγο αυτό το προσωπικό και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται στα κρίσιμα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Το δίκτυο παραμένει ανοικτό σε όλη την περιφέρεια όμως σε μεγάλα υψόμετρα η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες και χειμερινά ελαστικά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει βαρύτητα στην διατήρηση της πρόσβασης στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, και στις επιχειρήσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαμά