Ειδήσεις

Νέος εξοπλισμός 962.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας


Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, συνολικού προϋπολογισμού 962.000 ευρώ ενισχύονται Κλινικές και Τμήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου  «Προμήθεια και εγκατάσταση Iατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού του Γ.Ν. Καρδίτσας, υπό συνθήκες αντιμετώπισης COVID 19» στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου και Φορέας Υλοποίησης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, που υπέβαλε τη σχετική πρόταση προμήθειας εξοπλισμού και η  διαδικασία διαγωνισμού – ανάθεσης για την προμήθεια των ειδών, ξεκινά άμεσα από το Νοσοκομείο, στη βάση των νομοθετικών/κανονιστικών διατάξεων για έργα Covid -19.

«Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τη  Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και τις υπηρεσίες, επενδύουμε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  ένα  εκατομμύριο ευρώ περίπου, για την ενίσχυση των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου Καρδίτσας σε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στηρίζουμε με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία  που διαθέτουμε και με γρήγορες διαδικασίες το δημόσιο σύστημα υγείας, που υφίσταται ισχυρή πίεση λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Στόχος  είναι το σύνολο των  Νοσοκομείων στη Θεσσαλίας  να αποκτήσουν  αξιόπιστες και ανθεκτικές  υποδομές και εξοπλισμό, ώστε να  ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στις ανάγκες της επείγουσας ιατρικής φροντίδας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης των ασθενών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο νέος εξοπλισμός

Ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα ενισχύσει τα παρακάτω Τμήματα του Νοσοκομείου:

-Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών,

-Το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας,

-Την Ανάνηψη,

-Την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ),

-Το Ακτινολογικό,

-Την Καρδιολογική Κλινική.

Ο εξοπλισμός αφορά σε μηχάνημα φιλτραρίσματος μικροβίων, αναπνευστήρες, αναισθησιολογικά μηχανήματα, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων, βιντεολαρυγκοσκόπια, οξύμετρα, αντλίες φαρμάκων, ακτινολογικά μηχανήματα, υπερηχοτομογράφους και κλίνες ΜΕΘ. Επίσης, αφορά στην προμήθεια ενός οικίσκου (isobox) με σκοπό απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ωφελούμενος πληθυσμός είναι ο πληθυσμός ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος υπερβαίνει τις 113.000.

Προηγούμενο άρθρο Προκήρυξη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την εκτέλεση έργων Δικτύου Φυσικού Αερίου
Επόμενο άρθρο Παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στο ΙΕΚ Καρδίτσας