Νέο απόκτημα του Ιστορικού- Λαογραφικού Μουσείου “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”


Μία νέα και πολύ σημαντική δωρεά δέχτηκε το Μουσείο και το Πνευματικό Κέντρο “Γ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”  από την κ. Μαγδαληνή Μυστικού-Καραγιαννιώτου .

Συγκεκριμένα η κ. Μυστικού το περασμένο Σάββατο 10 Αυγούστου δώρισε στο Μουσείο ένα πίνακα ζωγραφικής σε μουσαμά που αναπαριστά έναν αγωνιστή του 21΄ που προορίζονταν να πουληθεί σε μεγάλο Μουσείο των Αθηνών και ένα έργο ζωγραφικής για το πνευματικό κέντρο “Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” από την κορυφαία στον κόσμο γλύπτρια –Ζωγράφο Ντίνα Αναστασιάδου που αναπαριστά σε λιθογραφία την ίδια καλλιτέχνιδα ανάμεσα σε νεαρά άτομα Ελλήνων και Ιαπώνων. Το έργο είχε εκτεθεί στην γκαλερί Aoi Kaze [Γαλάζιος άνεμος ] στο Κυότο της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο του 2008. Όπως αναφέρεται σε σχόλιο από Ιάπωνες εικαστικούς Συντάκτες και Συλλέκτες τέτοιων έργων για το συγκεκριμένο έργο τα πορτρέτα των νεαρών Ελλήνων –Ιαπώνων , “…ανταμώνουν και ιδιοποιούνται την πολιτισμική τους ταυτότητα με την επισήμανση της τέχνης ως αναφορά για την φιλία-ειρήνη- αγάπη των δύο λαών. Η Ντίνα Αναστασιάδου πρέσβειρα καλής θέλησης για τις δύο χώρες γεφυρώνει με τα έργα της τις αποστάσεις και προσεγγίζει το μέλλον.”

Η Κα Ντίνα Αναστασιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα . Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας [1980-1986] γλυπτική με καθηγητές τον Γιώργο Νικολαϊδη και Θόδωρο Παπαγιάννη. Αποφοίτησε επίσης από το εργαστήριο γυψοτεχνίας – χαλκουργίας . Το 1986 το συμβούλιο των καθηγητών της σχολής την επέλεξε να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο Ushimado-Okayama Ιαπωνίας . Παρέμεινε για ένα χρόνο παρακολουθώντας μαθήματα Ιαπωνικής γλώσσας και καλλιγραφίας με sumi κοντά στον ιστορικό Mitsuo Takaoki. Σήμερα έργα της εκτίθενται σε πολλές μεγάλες γκαλερί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η κα Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου την οποία δημόσια ευχαριστούμε για αυτή την προσφορά της είναι εικαστικός Συντάκτης και δημοσιογράφος ,μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος [ΕΔΣΤΕ-FIJET] στην Θεσσαλονίκη.

 

Προηγούμενο άρθρο Διάβημα για την Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας - Άρτας
Επόμενο άρθρο Ο Βλαχόπουλος έρχεται στην οικογένεια του ΣΠΑΚ