Ειδήσεις

Νέο πρόγραμμα ERASMUS για το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Πριν από λίγες μέρες κοινοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας η έγκριση του Ι.Κ.Υ. σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που υπέβαλε το σχολείο. Πρόκειται για το σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, του Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ERASMUS+ 2016, με κωδικό αριθμό 2016-1-EL01-KA102-023329, και τίτλο «Workbased learning for personal & professional developmed».

Οι μαθητές του σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη χρηματοδότηση τέτοιων Προγραμμάτων, ώστε να μετακινηθούν χωρίς δικά τους έξοδα στο εξωτερικό για 15 μέρες και να γνωρίσουν από κοντά τις συνθήκες εργασίας του Τομέα και της Ειδικότητας που επέλεξαν να σπουδάσουν στο σχολείο μας, σε μια άλλη χώρα και υπό την εποπτεία των καθηγητών τους. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχο Πρόγραμμα υλοποιήσαμε και πριν από δύο χρόνια, όταν 40 μαθητές μας μετέβησαν για 15 ημέρες στην Ιταλία και επέστρεψαν από εκεί με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, υλοποίησε στο παρελθόν, υλοποιεί τώρα, αλλά και θα συνεχίσει να κατευθύνεται σε δράσεις τέτοιες, που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, αλλά και της αξιοποίησης των ευκαιριών ώστε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν τόσο στην εργασία τους στο σχολείο, όσο και στην προσωπική τους ζωή, μέσα από καινοτόμες δράσεις και πρωτοποριακά προγράμματα.

 

Από τη Διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 3η Ενημερωτική συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Πρακτική άσκηση φοιτητών στο Παν/μιο Θεσσαλίας