Νίκος Μπαντέλας: «Λήψη μέτρων από τη Δ.Ε.Υ.Α. Σοφάδων»


 Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Σοφάδων στα δέκα και πλέον χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτελέσει ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση των συνθηκών υδροδότησης των κατοίκων του Καποδιστριακού Δ. Σοφάδων. Η ΔΕΥΑΣ όμως απ’ εδώ και πέρα αλλάζει σελίδα καθώς το αντικείμενο των εργασιών και των θεμάτων που καλείται πλέον να αντιμετωπίσει διπλασιάζεται.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η επέκταση της περιοχής ευθύνης της ΔΕΥΑΣ σ’ ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δ. Σοφάδων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την προσθήκη της αρμοδιότητας συντήρησης και λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού σε Σοφάδες και Μασχολούρι διαμορφώνουν μια επιχείρηση μ’ έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και υποχρεώσεων.

Ταυτόχρονα όμως η επιχείρηση έχει ν’ αντιμετωπίσει κι ένα τεράστιο άνοιγμα που δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία και που οφείλεται κυρίως:

  • 1. Στις ανείσπρακτες οφειλές οι οποίες ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των απαιτητών τόκων
  • 2. Στην εκτεταμένη υδροκλοπή που παρατηρείται σε όλο το Δήμο.
  • 3. Στο γεγονός ότι ο μισός σχεδόν πληθυσμός της πόλης των Σοφάδων (παλαιός και νέος Οικισμός Τσιγγάνων) υδροδοτούνταν χωρίς χρέωση.

Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο γιατί δημιουργεί αφενός μεν κοινωνικές αδικίες αφετέρου αφήνει έκθετη την επιχείρηση και οικονομικά ανίσχυρη αφού οι υποχρεώσεις της αυξάνονται διαρκώς όπως είναι για παράδειγμα το χρέος των 80.000 ευρώ περίπου προς τη ΔΕΗ για την κατανάλωσης ρεύματος των αντλιοστασίων καθώς και το χρέος των 100.000 ευρώ στο Σύνδεσμο Ύδρευσης για την κατανάλωση νερού. Η λήψη άμεσων διορθωτικών μέτρων είναι επιτακτική, γι αυτό:

  • 1. προχωράμε καταρχήν στην χρέωση και την έκδοση λογαριασμών νερού για όλους τους καταναλωτές, χωρίς εξαιρέσεις.
  • 2. Σχεδιάζουμε ταυτόχρονα την εφαρμογή ελέγχων για τον εντοπισμό και τον αποτελεσματικό περιορισμό της υδροκλοπής.
  • 3. Λαμβάνουμε μέτρα για την είσπραξη των οφειλών.

Σχετικά με τις ανείσπρακτες οφειλές οφείλω να επισημάνω ότι ανακοινώσαμε ήδη περίοδο εξόφλησης των οφειλών μέχρι την Παρασκευή 11/11/2011. Μετά την ημερομηνία αυτή θα αναθέσουμε την υπόθεση σε δικηγόρο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η περίοδος που περνάμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους δημότες. Δύσκολη όμως είναι η εποχή και για τη ΔΕΥΑΣ η οποία έχει περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της παθητικής της στάσης απέναντι σε διεκδικήσεις και δικαιώματα.

Η κατάργηση όμως της ισονομίας και ισοπολιτείας πρέπει να λάβει οριστικά τέλος.

Νίκος Μπαντέλας

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Σοφάδων

Προηγούμενο άρθρο «Δηλώσεις συμμετοχής στο 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας»
Επόμενο άρθρο Εκλογές πριν τα Χριστούγεννα - Αν δεν προκύψει 150+1...