Νίκος Παππάς: Η Θεοτόκος μεσολαβεί για τη σωτηρία του ανθρώπου


 Σε εορταστικές εκδηλώσεις  του Δεκαπενταύγουστου που διοργανώθηκαν σε διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού παρευρέθηκε ο πολιτευτής Καρδίτσας  της Ν.Δ., κοινωνιολόγος Νίκος Παππάς.

Την Κυριακή, παραμονή της μεγάλης μας εορτής  παρακολούθησε τον εσπερινό στο εξωκκλήσι Κοίμησης της Θεοτόκου την Κόρδα.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο κ. Παππάς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής στην Καρίτσα.

Σε δηλώσεις του για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο κ. Παππάς υπογράμμισε:

 «Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι η μεγαλύτερη από τις θεομητορικές γιορτές που καθιέρωσε η Εκκλησία προς τιμή της Μητέρας του Κυρίου. Γι’ αυτό και έχει ξεχωριστή θέση στην ορθόδοξη πνευματικότητα, η οποία όταν αναφέρεται στην Παναγία δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να φανερώνει και να ερμηνεύει το μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου.

Αυτό που έχει όμως μεγάλη σημασία στην περίπτωση της Θεοτόκου είναι ότι δεν συμμετέχει  στο έργο του Θεού και δεν ενεργεί, ως ιδιωτικό πρόσωπο, αλλά ασκεί δημόσιο και πανανθρώπινο λειτούργημα. Το έργον της συντελεί και συμβάλλει στη σωτηρία όλου του ανθρωπίνου γένους. Η Παναγία αποτελεί την αρχή και το αποκορύφωμα του έργου της απολυτρώσεως. Είναι η Μητέρα όλων των πιστών που φεύγοντας από αυτήν τη ζωή έδωσε τη μεγάλη υπόσχεση να μεσολαβεί στον Υιό Της για τη σωτηρία του κόσμου. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά,  ομόνοια και υπομονή απέναντι στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, ώστε να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης.»

Προηγούμενο άρθρο Στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου πανηγυρικός εσπερινός
Επόμενο άρθρο Nικος Παππας : Κυβερνητική προχειρότητα απέναντι σε επιχειρηματικά σχέδια