Νίκος Σαλαγιάννης: «Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νομό Καρδίτσας»


Εγκρίθηκαν  και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις : 1) «ΚΙΕΡΙΟΝ» 2) «ΕΝΤΟΣ» 3) «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» στα πλαίσια πρόσκλησης του επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Η πρόσκληση αυτή αφορούσε Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ) . Ως πεδίο αναφοράς έχουν τις τοπικές αγορές εργασίας, δίνοντας βάρος στην υποστήριξη των ανέργων και των επιχειρήσεων στην περιοχή του Ν. Καρδίτσας.
Βασικός στόχος των προτάσεων αυτών είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Αρχικά οι άνεργοι θα προετοιμαστούν και στη συνέχεια θα προωθηθούν στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Οι προϋπολογισμοί που εγκρίθηκαν για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΚΙΕΡΙΟ είναι 600.000 ευρώ, για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΝΤΟΣ είναι 480.000 ευρώ  και για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ είναι 480.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα υποδέχθηκε τον φιλέλληνα Ιτάλο Δήμαρχο MARCO GALDI - Εκδήλωση υποδοχής από την Ιερά Μητρόπολη και τον Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δενδροφύτευση στα Καλυβάκια