«Ναι» στα υδροηλεκτρικά Συκιάς και Μεσοχώρας


Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία και στα έργα της Ιόνιας Οδού, ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην εκτροπή του Αχελώου, λέγοντας ότι «το έργο αυτό για το οποίο έχει διατεθεί πάνω από 1,5 δισ., το παράτησε η ελληνική πολιτεία εδώ και 20 χρόνια».

 

«Δεν είναι παρατημένο ως εκτροπή του Αχελώου, είναι παρατημένα και έργα πολύτιμα και χρήσιμα για τον τόπο, που δεν σχετίζονται με την εκτροπή» πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών, αναφερόμενος στα υδροηλεκτρικά έργα της Μεσοχώρας στο νομό Τρικάλων και της Συκιάς στο νομό Καρδίτσας.

Επισήμανε μάλιστα ότι οι παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα έργα πρέπει να προχωρήσουν γιατί θα προκύψουν μεγάλα οφέλη για την περιοχή.

Αφού σημείωσε ότι «το έργο αυτό είχε σταματήσει έπειτα από δικαστική απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε» ανακοίνωσε ότι «πολύ γρήγορα θα έχω πρόταση για τη Μεσοχώρα και τη Συκιά, σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», τονίζοντας πως «αποτελεί μεγάλη ντροπή να έχουμε δύο μεγάλα εργοστάσια, τα οποία μπορούν να παράγουν 300 μεγαβάτ – και αυτά είναι νεκρά».

thessalianews.gr

Προηγούμενο άρθρο update: Αυτοκτόνησε 24χρονος στα κρατητήρια της Ασφάλειας Καρδίτσας - Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί
Επόμενο άρθρο Στο Μαυρομμάτι ο Πρόεδρος του ΕΟΤ και ο Πρόεδρος ομίλων της UNESCO για τον Καραϊσκάκειο Δρόμο