Να αναγνωριστεί σαν εκπαιδευτική υπηρεσία ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπ/κών


Οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί που έζησαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για δύο σχεδόν χρόνια , επανήλθαν στις οργανικές τους θέσεις,  κουβαλώντας πάνω τους οδυνηρές εμπειρίες αλλά και τη δικαίωση των αγώνων τους και του εκπαιδευτικού κινήματος . Η άρση της αδικίας όμως δεν ολοκληρώθηκε.

Γι΄ αυτό ζητάμε να αναγνωριστούν τα αιτήματα των  εκπαιδευτικών που πέρασαν από αυτή τη δοκιμασία και που συνοψίζονται στα παρακάτω:

  1. Να αναγνωριστεί πλήρως η υπηρεσία της διαθεσιμότητας. Ο χρόνος διάρκειας της διαθεσιμότητας (Ν.4172/13), να συνυπολογίζεται αυτοδίκαια ως εκπαιδευτική υπηρεσία, για κάθε υπηρεσιακή και μισθολογική μεταβολή και για όλα τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων.
  2. Να χαρακτηριστεί ως χρόνος παραμονής σε διαθεσιμότητα, το διάστημα από 22/3/2014 έως 11-5-2015, για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον Ν.4172/13, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση στις ανακοινώσεις του Υπουργείου ΔΜΗΔ και για τους οποίους δεν είχε εκδοθεί διαπιστωτική πράξη απόλυσης. 
  3. Να αναγνωριστεί η αρχαιότητα στους συναδέλφους που υπηρετούσαν στις ΕΠΑΣ, ισότιμαόπως ισχύει και για τους  εκπαιδευτικούς που δεν είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Να υπάρξει μεταβατική διάταξη όπου να αναφέρει ότι για τους εκπαιδευτικούς που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα και επανήλθαν από τις καταργούμενες ΕΠΑΣ στα ΕΠΑΛ, η τοποθέτησή τους όταν γίνεται σε ΕΠΑ.Λ. της ίδιας ομάδας σχολείων, αυτή να ανατρέχει στο χρόνο της με οποιονδήποτε τρόπο αρχικής οργανικής τοποθέτησής τους σε ΤΕ.Λ. ΤΕ.Σ. Ε.Π.Λ. ή Τ.Ε.Ε. , έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρχαιότητα αυτών των εκπαιδευτικών, όπως και των άλλων εκπαιδευτικών που ήταν σε διαθεσιμότητα και γύρισαν στα ΕΠΑΛ.

Ζητούμε και εμείς μαζί με άλλες ΕΛΜΕ  από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των παραπάνω και από την ΟΛΜΕ να προβάλλει και να διεκδικήσει άμεσα αυτά τα αιτήματα.

 

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους