Ειδήσεις

Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των συναδέλφων αναπληρωτών


  Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες συναδέλφων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 2 Μαρτίου  και ανέδειξαν το πρόβλημα των μηδενικών μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

  Καταγγέλλουμε την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Υπ. Παιδείας που όχι μόνο αγνόησε τους εκπαιδευτικούς και απουσίαζε, αλλά εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής με τα ΜΑΤ να χτυπάνε απρόκλητα τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και να τους πνίγουν στα χημικά.

Η επιτυχής κινητοποίηση της Παρασκευής με τις μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, πρέπει να αποτελέσει την αρχή για την κλιμάκωση των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραμεριστούν λογικές ηττοπάθειας – συντεχνιασμού και η γραφειοκρατική αδράνεια που κυριαρχεί στη συνδικαλιστική ηγεσία. Είναι ανεπίτρεπτο δυο σύλλογοι εκπαιδευτικών στη Καρδίτσα (ή και οι υπόλοιποι των όμορων νομών) να μην μπορούν να οργανώσουν μια από κοινού κινητοποίηση για ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα.

Για τη συνέχιση του αγώνα προτείνουμε οργάνωση  κινητοποιήσεων με πρώτο σταθμό την εξαγγελία 24ωρης απεργίας από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ την επόμενη Παρασκευή 9 Μαρτίου, υιοθετώντας την απόφαση της συνέλευσης των αναπληρωτών, που έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο Υπουργείο Παιδείας.

Γι’ αυτό προτείνουμε την Τετάρτη το μεσημέρι να γίνει κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας, παρουσία όλων των μελών και ιδίως των συναδέλφων  αναπληρωτών. Αν δεν σταματήσουμε την αδιοριστία και την εργασιακή ομηρία των αναπληρωτών είναι θέμα χρόνου το πότε θα γενικευθούν οι συνθήκες ανασφάλειας και για τους «μόνιμους».

Να αποφασίσουμε την μετάβαση στην Αθήνα και να οργανώσουμε διαμαρτυρία στην Καρδίτσα για να ενημερωθεί και η τοπική κοινωνία καλώντας τοπικούς φορείς και συλλόγους Γονέων.

Να δημοσιοποιήσουμε τα αιτήματά μας με συνέντευξη τύπου.

Η δωρεάν παιδεία  προϋποθέτει:

  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση με βάση το πτυχίο.
  • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης.
  • Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (άδειες κλπ)
  • Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ
Προηγούμενο άρθρο Κυριακή Β΄ Νηστειών (Αγίου Γρηγορίου, αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά)
Επόμενο άρθρο Όλο και πιο βαθιά στο βούρκο του ευρωατλαντισμού