Ειδήσεις

Να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις


Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και το παράρτημα της στην Καρδίτσα ,για μια φορά ακόμα καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους . Καταδικάζει την γκανγκστερική επίθεση των ΗΠΑ, σε Τρίτη χώρα, το Ιράκ και την δολοφονία κρατικών παραγόντων του Ιράν και Ιράκ. Οι πρόσφατες ενέργειες των ιμπεριαλιστικών κρατών στην Λιβύη, των ίδιων που άρχισαν τον πόλεμο το 2011, προετοιμάζουν νέες πολεμικές επεμβάσεις σε αυτή τη χώρα.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γίνονται στο πλαίσιο των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών  ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ε.Ε (ιδιαίτερα την Γερμανία ), Ρωσία, Κίνα για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των πρώτων υλών, των αγωγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς  εμπλέκονται και περιφερειακές δυνάμεις και οι μεταξύ τους αντιθέσεις, όπως Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία κ.α.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί Ελλάδας- Τουρκίας, με τις προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία

Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και σ αυτήν την ιμπεριαλιστική δράση συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, τόσο με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με την σημερινή της Ν.Δ, μετατρέποντας τη χώρα και το λαό μας σε πολεμικό στόχο.

Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση της Ν.Δ που φέρνει  σήμερα στη βουλή, προς ψήφιση την Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις . Η επικίνδυνη αυτή συμφωνία εμπλέκει τη χώρα μας  ακόμα πιο πολύ στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών , αφού  αυτή :

  • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα
  • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ενόπλων δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές.
  • Εντάσσει και επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας  τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα , ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Οι εξελίξεις  με όλα αυτά , είναι πολύ επικίνδυνες  και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού . Οι πόλεμοι που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές  δεν έχουν καμίασχέση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών. Μοναδικός στόχος τους είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων  των αστικών τάξεων  των χωρών που εμπλέκονται και η εξασφάλιση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων .

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους και παλεύουμε:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Αμερικανικές βάσεις
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ

Ούτε γη ούτε νερό στου φονιάδες των λαών

                                   

Του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ

Προηγούμενο άρθρο Σπιρομέτρηση σε εργαζόμενους της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2020