Ειδήσεις

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο


Τη νύχτα της Παρασκευής, 15/5, πέρασε Υ.Α. με ΦΕΚ για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος. Η Υπουργός Παιδείας σαν τον κλέφτη, εκμεταλλευόμενη  τις συνθήκες της πανδημίας, προσπαθεί να περάσει μέτρα που θα αλλάξουν προς το χειρότερο την εκπαίδευση.  Η κυβέρνηση και η ίδια βλάπτουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Όταν η κ. Κεραμέως δηλώνει στη Βουλή ότι δεν θα κάνει ούτε «βήμα πίσω», εμείς πρέπει να απαντήσουμε στην πρόκληση και  να κάνουμε βήματα μπροστά πολλά και γρήγορα.

Πρέπει οι εκπαιδευτικοί μαζί με γονείς και μαθητές να συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα!

Τα μαζικά σε συμμετοχή πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Μάη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, (και στην Καρδίτσα) από  ΔΟΕ,  ΟΛΜΕ,  ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές, εξέφρασαν  την αντίθεση στις επιλογές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για:

  • τη σάρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων
  • την αύξηση αριθμού  μαθητών ανά τμήμα στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία
  • τους εξεταστικούς μαραθωνίους σε γυμνάσια και λύκεια
  • τη μείωση  κατά 30% στους μαθητές στα ΕΠΑΛ
  • αλλά και στα εργασιακά (αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, κανονισμούς λειτουργίας, μείωση αριθμού αναπληρωτών κ.λ.π.).

 Απαιτουμε:

  • Να καταργηθεί η τροπολογία και η Υπουργική απόφαση για την ζωντανή αναμετάδοση από την τάξη. Η τροπολογία εισάγει τις κάμερες στην τάξη και  νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μετά τα έκτακτα μέτρα. Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ πρέπει να βάλουν ως αίτημα την κατάργηση της συνολικά.
  • Να αποσυρθεί και να μην έρθει στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έκτρωμα. Το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα δε βελτιώνεται γιατί έχει αντίθετη στόχευση από αυτό που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί.  «Θετικές πλευρές» του πολυνομοσχεδίου δεν υπαρχουν.
  • Δεν θα  μακιγιαρουμε την αποκρουστικοτητα της πολιτικής που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς.

Με τους αγώνες μας και τη στάση μας δείχνουμε την αντίθεσή μας και βάζουμε φρένο  στα αντιεκπαιδευτικά σχέδιά τους που απαξιώνουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς.

 

Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Κοπή χόρτων και καθαρισμοί σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα