Ειδήσεις

Να γιατί αποκλείστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΠΣ ο Ηρακλής Καρδιτσομάγουλας


Ευτυχώς ακόμη λειτουργούν αδέσμευτα τα ΜΜΕ στη χώρα μας και στην περιοχή μας κι έτσι έχω την ευκαιρία να δημοσιοποιήσω, στο φίλαθλο κοινό, αυτά που θα ακούγονταν στη ΓΣ της ΕΠΣΚαρδίτσας,  που έγινε την 1-2-2018.

Εντελώς αναίτια ο σύλλογός μου Ηρακλής Καρδιτσομάγουλας  αποκλείστηκε από τη ΓΣ. Ο πολύ καλός νομικός κύριος ΚΑΨΙΩΤΗΣ Γεώργιος διάβασε σωστά το καταστατικό της ΕΠΟ που μιλάει για 5ετία αποχώρησης από τη διαιτησία, η οποία όμως δεν αποδεικνύεται, εάν υπάρχει  ηόχι , από κατάσταση επιτυχόντων στις εξετάσεις. Αυτά που ήθελαν  να ακούσουν τα σωματεία θα τα πληροφορηθούν  από τις φιλόξενες στήλες των ΜΜΕ,   ηλεκτρονικών και έντυπων.   Γιατί κύριε Καψιώτη παραλείψατε να πείτε τι προβλέπεται για τον αποκλεισμό μέλους από το ΔΣ ενός σωματείου μετά την κατάθεση του ΔΣ για αναγνώριση και αποδοχή από την ΕΠΣΚ?

Εσείς κύριε Καψιώτη ( κανένας δεν αμφισβητεί την πολύ καλή νομική σας γνώση), αφού είχατε αποφασίσει, ως Νομικός Σύμβουλος της ΕΠΣΚ, (όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε στη ΓΣ), να αποκλείσετε ένα μέλος από τη ΓΣ , ΓΙΑΤΙ δεν ενημερώσατε το σώμα για το Ν. 2725/1999 …. για να λάβει γνώση και να αποφασίσει αυτό, για τη συμμετοχή ή όχιτου σωματείου στην Γ.Σ?. Αλλά , έστω και μ’  αυτή την ελλιπή ενημέρωση του σώματος,  ο Πρόεδρος της ΓΣ δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να θέσει σε ψηφοφορία το θέμα που προέκυψε. Εσείςως Νομικός Σύμβουλος  γιατί σιωπήσατε?

Σωστά έπραξες κύριε Καψιώτη και βρήκες τι προβλέπουν τα καταστατικά των μη αρεστών σωματείων στον πρόεδρο. Όλα τα άλλα σωματεία εκπροσωπήθηκαν νόμιμα στη ΓΣ?

Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτοί είναι  βάσιμοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ακυρωθεί η ΓΣ(με τα οποιαδήποτε αποτελέσματα). Αλλά , για να γίνει αυτό,  πρέπει να γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη και ο Ηρακλής δεν χειρίζεται το ταμείο της ΕΠΣΚ.

Αλλά ας έρθουμε στην ουσία της ΓΣ και τι θα ακούγονταν για να πληροφορηθούν  τα σωματεία για τα έργα και τις ημέρες του προέδρου και της Ε/Ε της ΕΠΣΚαρδίτσας:

α) Θα μάθαιναν για το διασυρμό που υπέστη το Καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο στον αγώνα,  που επαίρεστε ότι η μικτή ομάδα έφθασε μια ανάσα από τον τελικό.

β) Θα μάθαιναν τι συμβαίνει με τη Διαιτησία και με ορισμένους Διαιτητές.

γ) Θα ενημερώνονταν πώς  καταστρατηγούνται οι κανονισμοί και ιδιαίτερα ο ΚΑΠ.

δ) Θα μάθαιναν τι συμβαίνει με τους παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας.

ε) Θα μάθαιναν για τη <<χρηστή>> σας διοίκηση στο οικονομικό κομμάτι.

στ) Θα ενημερώνονταν γιατί πληρώνετε 477 ευρώ το μήνα πρόστιμο στην εφορία και τα αποκρύπτετε.

ζ) Θα μάθαιναν τα σωματεία και οι οικονομικές υπηρεσίες ( ΕΦΟΡΙΑ , ΠΑΛΑΙΟ ΣΔΟΕ κλπ) εάν γίνεται ή όχι φοροδιαφυγή από την ΕΠΣΚ.  Και που οδηγείται αυτή.

η) Θα μάθαιναν γιατί απεκρύβησαν τα έσοδα από μια τεράστια εκδήλωση.

θ) Θα πληροφορούνταν για τα έργα και τις ημέρες της Πειθαρχικής  επιτροπής.

Ι) θα μάθαιναν τα σωματεία για τις δικαστικές σας υποθέσεις( πλαστογραφία κλπ) και πού πήγαν τα χρήματα, 33.301 ευρω, για την περίοδο 2011-2016.

ια) θα πληροφορούνταν τα σωματεία για τις πολύ καλές σας σχέσεις με την ΕΠΟ(την προηγούμενη φυσικά και όχι την τωρινή).

Φυσικά θα ενημερώνονταν τα σωματεία για τη γύμνια σας και την έλλειψη οράματος για την αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου.

Τα σωματεία θα ενημερώνονταν πώς ξοδεύονται τα δικά τους χρήματα, θα ενημερώνονταν για τον απολογισμό του 2017:

α) Ποια σωματεία είναι αυτά που ενισχύονται, επιλεκτικά, για διάφορες εκδηλώσεις?

β) Ποια σωματεία είναι αυτά που ενισχύονται με έκτακτες ενισχύσεις?

γ) Πώς ξοδεύονται χρήματα για ένα γήπεδο που δεν υπάρχει?

δ} Πώς ξοδεύονται ποσά που δεν ξοδεύει ούτε ένας μεγάλος οργανισμός?

ε) Πώς ξοδεύονται χρήματα για παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας τη στιγμή που δεν υπάρχουν?

στ) Θα ζητούνταν εξηγήσεις σε ποιους ποδοσφαιριστές δόθηκαν χρήματα από το ταμείο αρωγής.

ζ) Θα ζητούνταν εξηγήσεις πώς ξοδεύονται τεράστια ποσά για τις μικτές ομάδες.

η) Θα ζητούνταν εξηγήσεις γιατί υπάρχει αναντιστοιχία στα έσοδα από τα ποσοστά αγώνων.

Τέλος θα αποδομούνταν ο προϋπολογισμός του 2019 , που φυσικά και είναι ανέφικτος.

Θα μπορούσα να αναλωθώ σε περισσότερες και τεκμηριωμένες λεπτομέρειες αλλά ο δημοσιογραφικός χώρος είναι περιορισμένος.

Αυτά ήταν για τη ΓΣ που,  δυστυχώς , με ενέργειες , που κάθε άλλο παραπέμπουν σε δημοκρατία , αποκλείστηκε το Σωματείο μου και όλα αυτά δεν ακούστηκαν.

Έπρεπε να υπάρξει μονόλογος και έλλειψη οποιασδήποτε ένστασης , ψήφιση άρον- άρον των απολογισμών και καμιά αντίθετη φωνή για τα έργα και τις ημέρες ενός καρεκλοκενταύρου προέδρου.

Ευτυχώς, όμως, παρότι στη Γ.Σ τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο φίμωσης και προληπτικής λογοκρισίας,  υπάρχουν και άλλοι δίαυλοι, μέσω των οποίων η φωνή μας θα ακουστεί.

Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικότερα, μάλιστα, αν ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ αποδεχθεί την πρόσκληση που του απευθύνω για μεταξύ μας  τηλεοπτική αντιπαράθεση. Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε,  ενώπιον των σωματείων της ΕΠΣ Καρδίτσας,  ότι δεν φοβάται το διάλογο και ότι θα έβγαινε στο τηλεοπτικό γυαλί.

Το γάντι το πέταξε, το σηκώνω και (ΤΟΝ) περιμένω. Θα δεχθεί την πρόταση ή  θα μείνει στην ιστορία ως ο <<πρόεδρος- φάντασμα>>?

Ιδού η Ρόδος…

ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας για το 30ωρο πρόγραμμα
Επόμενο άρθρο Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη ΛΕ.Φ.Κ.Κ.