Να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας στις Αγροτικές Οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ


Να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οικονομικού Εισαγγελέα στις Αγροτικές Οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης, ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, που έλαβαν από το 1994 έως το 2011 χωρίς ποτέ να δώσουν λογαριασμό, ζητά με ερώτηση προς τους συναρμόδιους ο  Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας, μαζί με άλλους 8 συναδέλφους του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

 Στην ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Δικαιοσύνης &  Διαφάνειας και  Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητούν επίσης να γνωστοποιηθεί στην Βουλή, εάν ζητήθηκε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τα πορίσματα ελέγχου σε αυτές.

Αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης στάθηκε δημοσίευμα που αναφέρεται σε συνάντηση που είχε ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου και ετέθη εκ νέου το αίτημα για κρατική χρηματοδότησή της.

Οι 9 βουλευτές στο κείμενο τους κάνουν εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και επισημαίνουν, πως «η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος είναι υπεράνω κομματικών ή προσωπικών στρατηγικών». Για αυτό και ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς για τις ευθύνες που προκύπτουν για την τυχόν μη προώθηση των πορισμάτων στις αρμόδιες εκλεκτικές αρχές και αν το σχετικό αίτημα θα σταλεί προς το ΝΣΚ από τον αρμόδιο υπουργό. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ερωτάται, εάν θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, για την οριστική διευθέτηση του θέματος, με την οποία θα προβλέπεται η κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης στις Αγροτικές Οργανώσεις και η απόδοση των χρημάτων αυτών σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών.

Επιπλέον, οι βουλευτές, σχετικά με την απαλλοτρίωση του ακινήτου που παραχωρήθηκε στην ΠΑΣΕΓΕΣ από το δημόσιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ζητούν να πληροφορηθούν, εάν είναι σύννομο για ακίνητο που παραχωρήθηκε από το δημόσιο στη συνέχεια να δίνεται αποζημίωση από το δημόσιο για απαλλοτρίωση μέρους του ακινήτου που το ίδιο παραχώρησε. Ρωτούν τέλος τι προτίθενται οι αρμόδιοι υπουργοί να πράξουν για τον έλεγχο της νομιμότητας της ανωτέρω παραχώρησης και της αναζήτησης των τυχών διαφυγόντων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με την Οργανωτική Επιτροπή της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «HOLIDAY WORLD»