Να διατηρήσουμε την πόλη Καθαρή – Εν όψει Πάσχα


Έκκληση για τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Δήμου Καρδίτσας σε ότι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες του Πάσχα, απηύθυνε μέσω δηλώσεών του στη «Γνώμη» ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Λάμπρος Τσιούκης. Ο κ. Τσιούκης τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό πρόσωπό του  προς τους επισκέπτες της περιοχής μας αυτές τις άγιες ημέρες. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν σήμερα Μ. Παρασκευή θα διατεθούν 4 συνολικά απορριμματοφόρα (2 το πρωί και 2 το απόγευμα) για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αύριο Μ. Σάββατο θα υπάρξει πλήρης ανάπτυξη του στόλου, με ενίσχυσή του αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα δεν θα υπάρξει αποκομιδή λόγω της επίσημης αργίας. Το ωράριο της αποκομιδής μπαίνει ξανά στους κανονικούς του ρυθμούς από την Τρίτη 17 Απριλίου. Τέλος ο κ. Τσιούκης κάλεσε όλους τους επαγγελματίες της Καρδίτσας να σταθούν στο ύψους των περιστάσεων υποδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνείδησης προκειμένου, οι φιλοξενούμενοι των ημερών, να αποχωρήσουν από την Καρδίτσα με τις καλύτερες εντυπώσεις. «Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ας μην δώσουμε περισσότερες αφορμές για αρνητικά σχόλια» κατέληξε ο ίδιος.

Συμβουλές προς τους δημότες

Ο κ. Τσιούκης απευθυνόμενος σε όλους τους δημότες ζήτησε τη συμβολή τους στο να διατηρήσουμε την πόλη και τα χωριά μας καθαρά.
1.    Στους πράσινους κάδους  πρέπει να τοποθετούνται στερεά απόβλητα και  οικιακά απορρίμματα καλά δεμένα σε σακούλες.
2.    Στους μπλε κάδους να ρίχνουν ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί-γυαλί-αλουμίνιο-πλαστικό, κλπ).
3.    Έξω από τους κάδους να τοποθετούνται κλαδιά δεμένα καλά, ώστε να μην σκορπίζονται και να γίνεται γρηγορότερα η αποκομιδή τους. Τα χόρτα τοποθετημένα σε σακούλες δίπλα στους κάδους. Τα ανακυκλώσιμα υλικά κυρίως χαρτόνια να είναι  διπλωμένα  και καλά δεμένα όταν τοποθετούνται έξω από τους κάδους.
4.    Να κλείνουν πάντα τα καπάκια των κάδων.
5.    Να καθαρίζουν πάντα και καλά τα οικόπεδά τους. Ο Δήμος υποχρεούται να καθαρίζει όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα Δημοτικά Οικόπεδα.
6.    Να επικοινωνούν με την υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 24410-21463 & 24410-72571 για αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων (στρώματα, παλιά αντικείμενα κλπ) και να μην τα αφήνουν εκτεθειμένα ημέρες Αργιών ή όλο το Σαββατοκύριακο.
7.    Να διατηρούν τα πεζοδρόμια μπροστά από τις ιδιοκτησίες τους καθαρά και όπου δεν είναι πλακοστρωμένα να προβαίνουν στην αποψίλωση των χόρτων.
8.    Να μην τοποθετούν μπάζα και αδρανή υλικά επάνω σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους, αλλά να τα μεταφέρουν σε χώρους που προηγουμένως, θα έχουν προβλέψει ή σε χώρο που η Υπηρεσία μας θα υποδείξει.
9.    Όλοι οι επαγγελματίες καλούνται να ελαχιστοποιούν τον όγκο των χαρτόκουτων και όταν τα τοποθετούν έξω από τον μπλε κάδο να τα αφήνουν πάντα δεμένα με ταινία ή σπάγκο.
10.    Οι εργολήπτες δημοσίων έργων και οι ιδιώτες εργολάβοι να επικοινωνούν με την υπηρεσία μας για την εναπόθεση μπαζών σε ιδιωτικό χώρο που εξασφάλισε η Υπηρεσία μας σε συμφωνία με ιδιώτη στην Τοπική Κοινότητα Ζαιμίου, στο τηλέφωνο 24410-21463 & 24410-72571.

Προηγούμενο άρθρο Μενέλαος Παπαδημητρίου: "Ανανέωση στα ψηφοδέλτια και Κάθαρση"
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο σεμινάριο εκπαιδευτικού δράματος