Ειδήσεις

Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους


Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που βιώνουν το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, με εξευτελιστικούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα. Είναι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, στους Δήμους, στα Δασαρχεία, στον ΟΑΕΔ, στα Σχολεία, στα Νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που ανακυκλώνονται από καιρό εις καιρό μεταξύ ανεργίας και ολιγόμηνης και σε αρκετές περιπτώσεις ολιγόωρης εργασίας, ενώ καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, υπηρεσίες που όλοι χρειαζόμαστε καθημερινά.

Και η κυβέρνηση Ν.Δ, άλλους τους εμπαίζει και άλλους τους οδηγεί στην απόλυση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, θεωρεί ανάγκη όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Γιατί τους χρειαζόμαστε εκεί που προσφέρουν το έργο τους! Γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση  των παρεχόμενων υπηρεσιών!

Συνεπώς είναι αναγκαίο να καταργηθεί το άρθρο 103 του συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στο δημόσιο. Τώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. Τελειώνουν οι ψευτοδικαιολογίες, που ο κάθε υπουργός, περιφερειάρχης, δήμαρχος, με πρόσχημα το περιεχόμενο του σχετικού άρθρου, απαντούσε αρνητικά, στο δίκαιο αίτημα για τη μονιμοποίησή τους που έχουν διεκδικήσει με μαχητικούς αγώνες.

Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα έχουν τη στοιχειώδη υποχρέωση να κάνουν πράξη, αυτό που ζητά το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου. Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και να επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, Τάσου Τσιαπλέ

 

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για το άνοιγμα της αγοράς της Κορέας για το ακτινίδιο
Επόμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου