Ειδήσεις

Να ολοκληρωθεί η Α΄φάση της ανέγερσης του Ειδικού Σχολείου


Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια τρεξίματος, προς κάθε κατεύθυνση, για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Τρέξιμο και προσπάθεια, με υπομονή και επιμονή, για να πεισθεί ο Δήμος ότι χρειαζόμαστε καινούργιο σχολείο και όχι προσθήκη 2-3 αιθουσών στο υπάρχον ακατάλληλο. Τρέξιμο και προσπάθεια προς την Αντιπεριφέρεια για να βοηθήσει, έστω με μια συνάντηση Δημάρχου – Περιφερειάρχη (που δεν έγινε ποτέ), για να υιοθετηθεί ως έργο προτεραιότητας σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας, αφού αφορά μαθητές με αναπηρίες. Τρέξιμο και προσπάθεια προς υπηρεσίες και οργανισμούς για να ξεμπλοκάρουμε υποθέσεις ή για να συντομεύσουν τα αυτονόητα.

Όλα αυτά τα χρόνια, το μεγάλο βάρος το σήκωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε., με  σταθερό συνοδοιπόρο τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ.

Δεν φανταζόμαστε εύκολα τα πράγματα όταν ξεκινούσαμε την προσπάθεια. Ελπίζαμε όμως, ότι η αναπηρία ήταν ικανή να ευαισθητοποιήσει, τουλάχιστον, όσους την επικαλούνται στο δημόσιο λόγο ή στις επετειακές ανακοινώσεις.

Σήμερα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο φάκελος (μένει μια μικρή μελέτη οδικής κυκλοφορίας, που δεσμεύτηκε ο Δήμος ότι θα τακτοποιηθεί άμεσα) και αναλαμβάνουν ουσιαστικά οι ΚΤ.ΥΠ (παλιός ΟΣΚ), να κάνει την τελική μελέτη υλοποίησης της κτηριολογικής μελέτης που ήδη υπάρχει και να βρει χρηματοδότηση για την κατασκευή καινούργιου – σύγχρονου Ειδικού Σχολείου, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών όλου του Νομού.

Ως εκ τούτου, αξίζει να αναφερθεί ότι, κομβικό σημείο για να προωθηθεί το έργο ήταν η ανάληψή του από τις ΚΤΥΠ στην συνάντηση που έγινε παρουσία του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου   στις 17-04-2017,  όπου εκφράστηκε η ομοφωνία όλων  των δημοτικών παρατάξεων. Επίσης συνέβαλλαν καθοριστικά σε καίριες φάσεις της τετράχρονης περιπέτειας η κινητοποίηση της αρμόδιας Αντιδημαρχίας και η διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών ενεργειών από τους υπαλλήλους και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, πράγμα απαραίτητο ακόμη και για την πιο μικρή κτηριακή παρέμβαση (πχ νέες τουαλέτες κλπ) στο συγκεκριμένο οικόπεδο..

Ξεπεράσαμε έτσι σκοπέλους, σκόπιμους ή μη. Πρέπει να ξεπεραστεί και ο τελευταίος.

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η διοίκηση στο Δήμο και στην Περιφέρεια, τα πράγματα πρέπει να  έχουν θετική εξέλιξη και να δούμε σύντομα την ανέγερση ενός νέου Ειδικού Σχολείου στο Νομό μας, κάτι που δικαιούνται απόλυτα, οι μικροί μαθητές μας με αναπηρίες και οι οικογένειές τους.

Υ.Γ. Για όποιον θέλει λεπτομέρειες υπάρχει αναλυτικό ημερολόγιο στο αρχείο μας.

 

Για την Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών :

 Τσιτσιμπής Γιώργος,  Παπασακελλαρίου Ηλίας, Γκαραγκάνης Τάσος

Προηγούμενο άρθρο Βασίλης Τσιάκος: Μια Δημοτική Αρχή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων Αθανάσιου Σκάρλου