Ειδήσεις

Να περιληφθούν στους πληττόμενους κλάδους οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών


Επιστολή προς τον υπουργό οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα την οποία κοινοποίησαν και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Βορίδη έστειλαν οι Δήμαρχοι Καρδίτσας Β. Τσιάκος, Σοφάδων Θ. Σκάρλος, Παλαμά Γ. Σακελλαρίου και Μουζακίου Θεοφ. Στάθης. Η επιστολή αφορά στην ένταξη στους πληττόμενους κλάδους και των παραγωγών Λαϊκών Αγορών καθώς αυτές σε πολλές περιοχές δεν πραγματοποιούνται,  ως μέτρο προστασίας από τον Κορωνοιό.  Επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Θα θέλαμε να Σας γνωρίσουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, από τις οικείες Δημοτικές αρχές (Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου) ελήφθησαν αποφάσεις να ανασταλούν λαϊκές αγορές, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον Κορωνοιό . Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από σχετικές εισηγήσεις τόσο της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Π.Ε., όσο  και του άτυπου συντονιστικού οργάνου που έχει συσταθεί στο Δήμο Καρδίτσας, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης για να παρακολουθεί και να συντονίζει την κατάσταση.

Η αναστολή λειτουργίας των Λαϊκών  Αγορών από τις 13 Μαρτίου στο Δήμο Καρδίτσας και από 26 Μαρτίου και στους άλλους Δήμους, κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς τόσο – και κυρίως – η εβδομαδιαία Λαϊκή Αγορά της Καρδίτσας όσο και οι άλλες αγορές στους Περιφερειακούς Δήμους, συγκεντρώνουν παραγωγούς και  εμπόρους οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων γης,  από ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές όπως Καστοριά, Δράμα, Αχαία, Άργος, κλπ. Παράλληλα η χωροταξική κατανομή όπου πραγματοποιούνται είναι τέτοια που αναγκαστικά θα υπήρχαν μεγάλες συγκεντρώσεις  πληθυσμών, μεταξύ των οποίων  και πολλών ηλικιωμένων ατόμων με ότι σημαίνει αυτό για την διασπορά της πανδημίας. Υπό το βάρος αυτών των δεδομένων ελήφθη η απόφαση αναστολής των Λαϊκών Αγορών.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σε όλο το νομό Καρδίτσας κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

κ. Υπουργέ

Με βάση τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι και άλλους Δήμους της χώρας ελήφθησαν παρόμοιες αποφάσεις, θεωρούμε επιβεβλημένο και με δεδομένη τη ζημιά που έχουν υποστεί παραγωγοί και έμποροι λαϊκών αγορών, να θέσουμε υπ΄ όψιν σας το δίκαιο αίτημά τους να περιληφθούν  αυτοί στους κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία. Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες και αποφάσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο το πλύσιμο και η απολύμανση δημόσιων χώρων
Επόμενο άρθρο Πρώτη επιτυχής δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. Αργιθέας